Autoglas
INVESTICIJE ZASTUPNIKA FORDA, JAGUARA, LAND ROVERA I INFINITIJA

Grand Auto Osijek: Preuređen prodajni salon, Volvo servis, parking i prostor za izlaganje rabljenih automobila
Objavljeno 1. travnja, 2014.

U natoč tome što automobilskoj industriji ne cvjetaju ruže, Grand Auto Osijek uspijeva investirati kako bi još povećao kvalitetu svoje usluge.

Nešto više od pola milijuna kuna ta je automobilska kuća, zastupnik Forda, ali i Infinitija, Jaguara i Land Rovera, te jedini ovlašteni serviser Volva na području pet slavonskih županija, uložila protekle zime u preuređenje prodajnog salona, servisa i prostora pokraj salona namijenjenog uglavnom izlaganju rabljenih vozila.

U prodajnom salonu pojavila se potreba razdvajanja automobilskih brendova, s jedne strane Forda, a s druge premium segmenta - Jaguara, Land/Range Rovera i Infinitija.

- Naš salon automobila prilično je velik - oko 620 četvornih metara. Podijelili smo ga tako da su premium brendovi Jaguara, Land Rovera i Range Rovera dobili oko 240 kvadrata, a ostatak je Fordov izložbeni prostor. Salon je dobio još jedan ulaz, na sjevernoj strani za Fordov salon, a na istočnoj je ostao ulaz za Jaguar i Land Rover. Na parceli od 6.000 četvornih metara osim objekta nalazi se i ograđeni parking na kojem su izložena uglavnom rabljena vozila. “Pale su ograde”, cijeli je prostor preuređen i dorađen, imamo novu podlogu i novu rasvjetu. Sada je to potpuno nov prostor s bogatom ponudom rabljenih vozila. Dio ulaganja odnosio se na rebrendiranje i podizanje standarda ovlaštenog Volvo servisa - objašnjava Davor Brmež, direktor centra Grand Auto Osijek.

Investicija od nešto više od pola milijuna kuna možda nije velika, no s obzirom na stanje u kojemu je danas tržište automobila, osječki centar Grand Auto jedan je od rijetkih u toj branši koji investira. Sve radove izvele su lokalne tvrtke, cijeli posao je završen prije roka i iznimno kvalitetno.

- Moramo i djelima pokazati da razmišljamo o budućnosti jer kriza ne može vječno trajati - optimistično zaključuje Brmež.

Hvatanje dobrih pozicija

Ove godine pad i stagnaciju, prepričava Brmež riječi svoga kolege, u automobilskoj branši treba shvatiti kao kada na utrkama Formule 1 na stazu izlazi “safety car”. Za to vrijeme svi se vozači pripremaju na trenutak kada će se taj “safety car” maknuti i utrka nastaviti, vozači dolijevaju gorivo, mijenjaju gume... “I mi se moramo pripremati na konačni oporavak tržišta stvaranjem što kvalitetnijeg i boljeg radnog okruženja i podizanjem standarda za naše stranke”, kaže Brmež.