Sport
OSJEČANI POBIJEDILI PRVAKA

Cesarec i Mišić srušili Dinamo
Objavljeno 30. ožujka, 2014.

Vezani članci

SENZACIJA U GRADSKOM VRTU

Mamić: Pobjeda Osijeka nema apsolutno nikakvu mrlju

Dramatičan susret odigrali su “fenjeraš“ i lider HNL-a u Gradskom vrtu. Osječani su desetak minuta prije kraja imali pobjedu u džepu, jer su vodili s 2:0, ali su kao i mnogo puta dosad sve uspjeli prosuti u samo četiri minute, ali ovaj put uspjeli su pronaći snage za novi preokret i minutu prije kraja postići treći pogodak koji im je donio vrlo vrijednu, možda i krucijalnu pobjedu u borbi za opstanak.

Bila je to čudna utakmica u kojoj je Osijek prvi put nakon dugo vremena iskoristio baš sve prilike koje su mu se ukazale i to ga je odvelo do velike pobjede.

Cesarec pogodio za vodstvo

Prvi dio susreta protekao je u ravnopravnoj igri, što se baš i nije očekivalo. Osijek je stao gusto u sredini i sasvim dobro blokirao pokušaje Zagrepčana. Istina, prijetnje bijelo-plavih također su bile rijetke, ali nije se moglo očekivati kako će oni krenuti “grlom u jagode“. Dinamo je ipak igrao u nekoj nižoj brzini. Vidjela se njegova nadmoć u kvaliteti, jer su vrlo lako rješavali svaki pokušaj organizacije napada Osječana, ali ni “modri“ nisu bili previše ambiciozni kada je u pitanju ugrožavanje vrata Osijeka. Prvo uzbuđenje dogodilo se u 13. minuti, kada je Cesarec uputio loptu pred vrata Dinama, a tamo su na šest-sedam metara Šorša i Ugarković praktično zasmetali jedan drugome. Šorša je na koncu uputio udarac, ali vrlo mlak te je ostao dojam kako bi bilo bolje da je to prepustio Ugarkoviću. U 17. minuti bilo je gusto pred Osijekovim vratima. Prijetio je prvo Fernades, ali je obrana bijelo-plavih njegov udarac blokirala, a u nastavku akcije u dobroj je poziciji bio i Soudani, ali njegov je udarac otišao pored vrata. Nakon toga dugo se igralo bez pravih prijetnji, a onda je u 37. minuti Dinamo zamalo poveo. Brozović je prošao kroz obranu Osijeka i s ruba kaznenog prostora naciljao lijevi gornji kut, ali Mikulić je vršcima prstiju uspio dotaknuti loptu i skrenuti je u gredu! Bila je to najava kratkotrajne potpune dominacije Dinama koju je Osijek prekinuo na najbolji mogući način u 41. minuti – pogotkom za vodstvo. Bila je to odlična akcija Mišića, ali i majstorstvo rutinera Cesareca koji je pokazao kakav je majstor kada se lakoćom oslobodio svoj čuvara i mirno spremio loptu u mrežu pored skamenjenog Ježine.

Drama u završnici

U nastavku utakmice Dinamo je pokušao pritisnuti, ali bilo je to prilično neuvjerljivo. Nekih je manjih prijetnji bilo, ali opet je Osijek prvi mogao do pogotka. U 52. minuti Mišić je pokušao volejom sa sedam-osam metara iskosa, ali je zamalo promašio okvir. Šest minuta kasnije Čop se dobro izborio za poziciju u kaznenom prostoru Osijeka, pucao, ali je učinio to vrlo slabo pa Mikulić nije imao previše problema sa zaustavljanjem te prijetnje.

Kako je vrijeme odmicalo bijelo-plavi su sve češće uspijevali držati goste podalje od svojih vrata, a u 70. minuti stigao je novi ubod Osijeka. Opet je na sceni bio isti tandem kao i kod prvog pogotka. Mišić asistent, a Cesarec je još jednom pokazao golgetersku klasu i prekrasnim udarcem pod gredu udvostručio prednost Osječana. Činilo se tada kako bijelo-plavi u džepu imaju velika tri boda. No, u završnih deset minuta sve se iznenada okrenulo. Dinamo je nevjerojatnom lakoćom došao do izjednačenja. Prvo je Fernandes u 80. minuti uz dosta sreće smanjio zaostatak, a četiri minute kasnije nakon velike pomutnje u obrani Osijeka, Čop je kao na treningu ostao sam i posve ušutkao Gradski vrt. No, nije tu bio kraj stresovima u tih posljednjih deset minuta utakmice. Stadion je ponovno eksplodirao od radosti, jer je u 89. minuti Josip Mišić svoju vrlo dobru partiju okrunio i lijepom pogotkom glavom za konačnih 3:2.

Slaveći pogodak za pobjedu službeni predstavnik NK Osijek Ivo Smoje uletio je na travnjak, a potom ga je sudac zbog kršenja pravila poslao u svlačionicu. No koga briga, Osijek je srušio Dinamo i uzeo sva tri boda...

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 5.000. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelci: 1:0 Cesarec (42), 2:0 Cesarec (70), 2:1 Fernandes (80), 2:2 Čop (84), 3:2 Mišić (89). Žuti kartoni: Škorić, Jonjić, Bralić, Kurtović, B.Barišić (Osijek), Čop (Dinamo). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: DANIJEL CESAREC (OSIJEK)

OSIJEK                                   3  (1)

Mikulić 6, Matas 6, Jonjić 6,5, Bralić 6, Škorić 6,5, Kurtović 6, Šorša 6(od 85. Barišić -), Ugarković 6(od 70. Vidaković 6), Mišić 7,5, Glavaš 6, Cesarec 8 (od 90. Novaković-)

DINAMO                                2  (0)

Ježina 5, Leko 5, Šimunović 5,5, Šimunić 5,5, Pivarić 5(od 66. Pavičić 6), Brozović 6, Soudani 5, Halilović 6(od 46. Lima 5,5), Antolić 6, Fernandes 5,5, Čop 6.

UGLEDNI GOSTI U VIP LOŽI
I Šuker došao u Gradski vrt

Kada u Gradskom vrtu gostuje Dinamo, onda je svečana loža stadiona obično prepuna uglednih gostiju. Tako je bilo i ovaj put, jer su se u loži smjestili osječki gradonačelnik Ivica Vrkić u društvu predsjednika HNS-a Davora Šukera, te predsjednika Gradskog vijeća Ante Đapića.

PLUS

Danijel Cesarec pokazao je svoju igračku klasu kada je bilo najpotrebnije. Zabio je dva fantastična pogotka, a sudjelovao je i kod trećeg presudnog pogotka. Odigrao je veliku utakmicu i samo potvrdio da je neprocjenjiva vrijednost imati takvog napadača u momčadi.

MINUS

Nevjerojatno je kako Osijek ima sposobnost sam sebe uništiti u samo pet minuta. Već gotovu utakmicu opet su uspjeli zakomplicirati, ali su se ovaj put i izvukli. Nakon dugo vremena napad je bio spreman dati pogodak više negoli ga je obrana primila.

1:0

Mišić je napravio dobar dio posla, jer je prvo ukrao loptu i pobjegao obrani Dinama, onda uputio točnu loptu prema Cesarcu koji je okrenuo Pivarića i prizemnim udarcem s 12-13 metara pogodio prvi kut.

2:0

Šorša je izbacio Mišića po desnoj strani koji je uputio povratnu loptu za Cesarca koji ju je s 14 metara zakucao pod gredu.

2:1

Fernandes je šutirao, a lopta je na putu prema mreži prvo pogodila Jonjića u nogu, Mikulić je bio na njoj, ali mu je ona ipak izmigoljila i završila u mreži.

2:2

Pavičić je proigrao Čopa koji je nevjerojatno ostao zaboravljen od osječkih stopera, prošetao se kroz srce kaznenog prostora i onda zakucao loptu u desni kut.

3:2

Cesarec je petom proigrao B.Barišića, ovaj se sjurio po lijevoj strani i onda uputio točan ubačaj pred vrata Dinama gdje je sam bio Mišić i glavom pogodio donji desni kut.

MAMIĆEVA POJAVA IZAZVALA DVOJAKE REAKCIJE

Dolazak Zdravka Mamića na tribine Gradskog vrta izazvao je oprečne reakcije. I dok mu je dio gledatelja sa zapada tražio i autogram na istoku ga je dočekala poruka “Mamiću, Širkan te čeka”. Kako god bilo, kad se Zdravko Mamić negdje pojavi malo tko ostaje ravnodušan. Ovaj put oko njega nije bilo nikakvih skandala.

NAGRADNA IGRA

U poluvremenu utakmice organizirana je i nagradna igra za gledatelje. Izvlačeni su kuponi kupljenih ulaznica, a sretni dobitnik otišao je s dresom NK Osijek.

PAVIĆ OTPAO U POSLJEDNJI TRENUTAK

Antonio Pavić u posljednji je trenutak otpao za susret protiv Dinama. Lakše je ozlijeđen pa se nije željelo riskirati. Njegovo mjesto na mjestu lijevog beka iznenađujuće je zauzeo Mile Škorić.

ČETVRTU POBJEDU

upisao je Osijek ove sezone, a Dinamu je ovo treći poraz

Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike