Regija
GRAĐANI ZGROŽENI BESRAMNOŠĆU

Usred dana obavio veliku
nuždu u centru Županje!
Objavljeno 31. ožujka, 2014.
To je napravio pod balkonom stambene zgrade blizu škole i vrtića

ŽUPANJA – Dokle seže drskost i bezobrazluk nesavjesnih pojedinaca najbolje pokazuje slučaj u Aleji Matice hrvatske u centru grada o kojem bruji Županja. Bestidni sugrađanin usred bijela dana odvažio se veliku nuždu obaviti pod balkonima stambene zgrade kod osnovne škole i dječjeg vrtića. Takvi postupci kod mnogih osoba, s bar minimumom kulture, izazivaju zgražanje. Ondje se igraju djeca, prolaze na putu do škole, a koji to roditelj želi da mu se dijete igra tamo gdje je netko ostavio svoj ogavni biološki trag? O slučaju koji, nažalost, nije usamljen, jer je riječ o učestaloj navici pojedinaca da veliku nuždu obavljaju pod prozorima i balkonima stanara u samom centru grada, nezavisni gradski portal izvijestila je stanarka iz susjedne zgrade koja je poslala i fotografije gradske sramote.

- Cijeli događaj trajao je punih 10 minuta, a zabilježen je zahvaljujući budnom promatranju mog psića koji je za to vrijeme neprekidno lajao i skrenuo pažnju da vidimo o čemu je riječ, kao da zna da to što mladi gospodin radi nije primjereno mjestu na kojem se nalazi. Događaj se odvijao iza zgrade gdje se nalaze Optika Šarić i Kemijska čistionica Elegant – pojasnila je svjedokinja.

Kao jedan od razloga zbog kojega je odlučila reagirati je i taj što pojedini sugrađani napadaju vlasnike pasa kojima smeta što ljubimci uopće i šetaju gradskim ulicama i igraju se ili, ne daj Bože, obave nuždu na javnoj površini, kao i akter ovog famoznog događaja koji je, napominje, ipak mogao otrčati u neki od obližnjih kafića. Kao primjer navodi i nedavni napad agresivnog sugrađanina na svoju sestru i njihovog ljubimca. - Na žalost, čini se da su ovakve i slične situacije danas sasvim normalne, pa bi bilo dobro da netko o tome povede računa i stane na kraj toj ružnoj i sramotnoj navici nesavjesnih pojedinaca - apelira ogorčena Županjka.

Dodaje da nikome nije ugodno da mu pod prozorom ljudi dolaze obaviti nuždu, pa tako ni vlasniku stana pod čijim se balkonom ovo dogodilo. Ako je nezamislivo i nedopustivo da se takvo nešto dogodi u nečijem dvorištu, zašto bi onda, pita se, takvi besramni postupci bili normalni i dopušteni za prostor oko stambenih zgrada.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Bestidna gospođa

Naša sugovornica dodaje da se slično nedavno dogodilo ispred trgovačkog centra u strogom centru grada kada je jedna žena u pol bijela dana besramno podigla suknju i obavila što je trebala (malu nuždu) i mirno otišla dalje, a da nitko od prolaznika nije reagirao.

Moguća i zatvorska kazna

Vršenje nužde ja javnom mjestu spada u vrijeđanje moralnih osjećaja građana. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže da ”tko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 200 do 800 kuna. Ilikaznom zatvora do 30 dana”.(S.L.)

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike