Mozaik
ZADNJE PRIPREME ZA KONCERT U 30. OŽUJKA

Osječki vokalni sastav Akvarel:
Spremni smo napraviti spektakl i show
Objavljeno 28. ožujka, 2014.
Na repertoaru su većinom dobro poznate pjesme

Gosti su koncerta Neno Belan i basist Fiumensa Olja Dešić, dva velikana hrvatske glazbene scene, dobitnici brojnih uglednih glazbenih nagrada (između ostalih i niza Porina), čiji su koncerti rasprodani i hvaljeni.

Tako osječki Vokalni sastav Akvarel najavljuje goste svog prvog samostalnog koncerta - u nedjelju, 30. ožujka, u 19 sati, u Spotrskoj dvorani Jug. No, ne zaboravljaju ni domaće, osječke snage - RitmOS - bubnjarsku skupinu koja kontinuirano djeluje od 2008. i čiji su članovi zaljubljenici ritma i zvuka afričkog bubnja djembea, a kako zvuče moći će doživjeti svi koji u nedjelju dođu na koncert. Zabava je zajamčena - poručuju glazenici! Broj mjesta je ograničen pa svi koji žele kupiti kartu (po cijeni od 40 kuna), mogu to učiniti do subote. Na dan koncerta ne će se prodavati.

- Stvarno to želimo izvesti, javno, pred svima i za to se spremamo godinu dana pa zato možda nema ni neke treme - kaže Ozana Tomić, umjetnička voditeljica Akvarela, pred kojim je njihov dosad najveći organizacijski pothvat. Ovo je na neki način i iskupljenje vjernoj slavonskoj publici, koju nisu mogli ugostiti na promociji albuma u veljači ove godine.

Iako su program više nego dobro pripremili pa oko toga nema dvojbe, ne kriju da su najviše vremena i energije utrošili na organizaciju, tehnički dio koncerta - a na sve treba misliti, gotovo nemajući vremena za probe, dodaju u šali. Za scenu i koreografiju dijele zasluge i ideje s plesnom pedagoginjom osječke Glazbene škole Franje Kuhača, Nikoolom Livančić.

- Želimo spektakl i show! Ne će to biti sjedeći koncert - poručuju 'akvarelovci', kojima preostaje još malo vremena za posljednje glancanje, a u nedjelju planiraju rasplesati sve u dvorani. Na repertoaru su većini dobro poznate pjesme. Dobar je to proizvod, kažu glazbenici, pa ga s ponosom žele predstaviti rodnom Osijeku i Slavoniji, ali i ostatku Hrvatske. Drugim riječima - već su planovi i snovi o turneji tu, slijedi i realizirati ih.

- Nije to “samo” pop i rock! To je kulturni proizvod grada Osijeka! Iako se šest godina postojanja ne čini mnogo, bilo je to mnogo nastupa i proba, mnogo probijanja leda. Konačno smo prepoznati i od publike i struke, ali i Grada i Županije - dodaje Ozana, priznajući da prate gledanost spotova na YouTubeu i da su zadovoljni, ne samo pozitivnim, nego i negativnim kritikama, jer iz njih uče i popravljaju pogreške.

Narcisa VEKIĆ
Sedmeroglasni aranžmani

Neočekivani obrati u aranžmanima jedan su od aduta pjesama s prvog nosača zvuka VS Akvarel - “Vokal patrioti”, a koje potpisuje Olja Dešić, inače basist Fiumensa i glazbeni producent albuma. Povremeno su sedmeroglasni, što je iznimno teško otpjevati, a resi ih i bogatstvo harmonija, ponosni su 'akvarelovci', koji su albumu odabrali i naslov i pjesme, a potom je Olja dao zeleno svjetlo onima koje se mogu naći na albumu u aranžmanima kakve izvođači žele.

- Iako ih je na popisu “samo” deset, na albumu je zapravo mnogo više pjesama, jer je većina spoj čak nekoliko pjesama - pojašnjava Ozana.

GODINU DANA

SE SPREMAMO PA ZATO MOŽDA NEMA NI NEKE TREME

Možda ste propustili...

U TVORNICI KULTURE 11. SVIBNJA

Songkillersi slave 30 godina

BARANJSKI ROKERI BILI SU GOSTI KOJOTA U TVORNICI

Garage In July izdali novi spot

PRVI SLUŽBENI TRAILER

Blanchett u filmu “Borderlands”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONTROVERZE OKO OVOGODIŠNJEG EUROSONGA

Izraelu odbili i drugu pjesmu,
u problemima je i Njemačka

2

VELIKI PLJESAK ZA LOTU

Cvek objavio ime svoje kćeri

3

MATEJA IŠTUK VUKOVARKA NASTUPA NA KONCERTU U ČAST OLIVERU

Veseli me što ćemo odati
počast velikanu
naše glazbene scene