Sport
KVALIFIKACIJE DRUGOG CHALLENGERA SEZONE

Tomislavu Markoviću je Katar mjesto sreće
Objavljeno 26. ožujka, 2014.

Brojna će biti hrvatska delegacija na drugom Challengeru sezone koji danas počinje u katarskoj Dohi.

U kvalifikacijama će nastupiti šestorica Hrvata. Od A reprezentativaca izostat će jedino Filip Ude. Zato će prvi nastup sezone imati Osječanin Andrej Korosteljev, koji je Cottbus propustio zbog ozljede te već starosjeditelj Marijo Možnik (preča), a prigodu će dobiti i Možnikovi klupski kolege Marko Brez (ruče) i Leonardo Kušan (konj s hvataljkama). U Cottbusu su led za 2014. godinu već probili Robert Seligman i Tomislav Marković. Početak sezone bio je uspješan za Seligmana, koji je u Njemačkoj osvojio treće mjesto. Marković u Cottbusu nije ušao u finale. Zato se sada vratio na mjesto sreće. U Dohi je 2009. godine osvojio prvo mjesto, u Kataru se više puta penjao na postolje.

- Od zvijezda na parteru stiže svjetski prvak Japanac Shirai i Brazilac Hypolito, na konju je prvo ime svakako Krisztian Berki. Svakako očekujemo blago podizanje forme i kod Roberta i Tomislava u odnosu na Cottbus, no do “špice” sezone ostalo je još manje od dva mjeseca, pričao je Vladimir Mađarević - trener dvojice članova GD Osijek Žita.

Najveći problem našim gimnastičarima trebalo bi predstavljati što su u Dohu sletjeli u utorak rano ujutro, a popodne su odradili prvi trening pa vremena za prilagodbu baš i nema. Probleme na početku sezone imao je Andrej Korosteljev. Pojavili su se ponovno bolovi u leđima, zbog čega se nije htjelo riskirati pa je odgođen odlazak u Cottbus.

- Prije svega željeli bismo da mu se ne pojave ponovno bolovi - rekao je Saša Solar, Andrejev trener.

- Radimo vježbe od 16,2 do 16,6. Mislim kako ćemo u Dohi krenuti sa sredinom, 16,4. Cilj je neka odradi vježbu do kraja, sve što radimo na svjetskim kupovima zapravo je priprema za velika natjecanja Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije su danas (srijeda) u 12 sati po hrvatskom vremenu. Neuobičajeno, finala su tijekom tjedna pa će se medalje dijeliti u četvrtak i petak. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana