Sport
POLUFINALE DOIGRAVANJA OTVARAJU U KAŠTELAMA

Prethodni porazi nisu uništili motiv i nadu odbojkaša Murse-Osijek
Objavljeno 26. ožujka, 2014.

OSIJEK - Prvu su prepreku u doigravanju preskočili bez pogreške. Odbojkaši s Drave u četvrtfinalu su u dvije utakmice bili bolji od Centrometala i plasirali se tamo gdje su bili i prošle sezone - u polufinale. Objektivno, Mursa-Osijek po kvaliteti pripada u vodeći hrvatski kvartet, u tom društvu treba pokazati pravo lice i vrijednosti. “Mursaši” će ih testirati protiv aktualnog prvaka i prvog nositelja, Mladost Marina Kaštela, koja je danas (17.30) domaćin prvog polufinalnog ogleda. Na njega momčad Tome Pauna ne ide s bijelom zastavom, potvrdio nam je to i jedan od najiskusnijih “mursaša”, Ivan Trusić.

- Bez obzira na to što nas čeka prvi favorit i aktualni prvak, pokazali smo u prethodnim međusobnim ogledima da smo se u stanju nositi i s njima. Istina, izgubili smo ih, ali samo je jedan dvoboj bio jednosmjerna ulica, kaže Trusić.

Kaštelani su dobili četiri utakmice, zadnju u Osijeku bez pravog otpora koji je u tri ogleda ipak postojao. Najbolju partiju aktualni viceprvak pružio je baš u Kaštelama. Bilo je to sredinom prosinca prošle godine, tada je susret otišao u pet setova.

- Taj smo dvoboj morali riješiti u našu korist. Vodili smo 2:0 u setovima, imali smo svojih velikih prigoda u završnici, ali nismo ih iskoristili. Možda nam danas to pođe za rukom, priželjkuje srednji bloker osječkog prvoligaša, koji put Dalmacije ide bez imperativa, ali motiv je gotov.

- Plasman u polufinale bio je glavni cilj i njega smo ispunili na dosta uvjerljiv način. Ne treba zaboraviti da smo u dvije utakmice dobili neugodnu momčad iz Črečana, koja je bila ispred nas u osnovnom dijelu sezone. Normalno, imamo ambicije i za dalje, ali svjesni smo da sada igramo protiv najtežeg suparnika - naglašava Trusić, koji smatra da bez obzira na kvalitete Mladosti imaju pravo na nadu.

- Posložili smo se, dvije prethodne utakmice odradili smo na kvalitetnoj razini. Imali smo kadrovskih problema, dobra vijest je ta da smo se i kompletirali, povratak Puljića donio nam je dodatnu stabilnost, zato smo spremni odigrati polufinalnu seriju na zavidnoj razini.

Mogu li on i njegovi suigrači nakon četiri poraza dobiti Kaštelane? U Mursi smatraju da to nije nemoguća misija. N. Benčina

Dvostruki program

Osim ogleda odbojkaša, u GD Kaštela danas će na parket i odbojkašice. Marina Kaštela dočekuje zagrebačku Mladost. Riječ je o drugoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka. Zagrepčanke nakon domaće pobjede 3:2 imaju početnu prednost u seriji na tri dobivena susreta. U drugom polufinalu kod odbojkaša, snage će odmjeriti Mladost (Z) i Mirna Rovinj. (N.B.)

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike