Crna kronika
U PROMETU SU UGROZILI SAMO SEBE

Požeški biciklisti pali s bicikala, teško se ozlijedili i još dobili prekršajne prijave
Objavljeno 17. ožujka, 2014.
Jedan biciklist zadobio je potres mozga, a drugi napuknuće lubanje

POŽEGA - Dva muškaraca teško su ozlijeđena pri padu sa svojih bicikala u Požegi u subotu. No pretrpljena bol nije jedino što ih je “zaboljelo” - uručene su im i prekršajne prijave. Prvo je 55-godišnjak oko 9.50 sati u Ulici Vatroslava Lisinskog, kako navodi policija, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, izgubio nadzor nad biciklom, pao i teško se ozlijedio. Kako doznajemo od Ivane Radić, glasnogovornice požeško-slavonske policije, druga nesreća dogodila se oko 11.15 sati, na nizbrdici u Jagodnjak ulici. Ondje je s bicikla pao 52-godišnjak. Policija navodi da se nije kretao uz desni rub ceste, pa je biciklom sletio na bankinu i tijelom udario u betonski stup ulaza u dvorište kuće.

Iako jedan od biciklista ima potres mozga, a drugi najvjerojatnije napuknuće lubanje, sad ih obojicu očekuju “čestitke” policije u obliku prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Prvi, 55-godišnji biciklist, dobit će i prijavu zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima na cesti.

To su samo neki od bizarnih primjera koji su kažnjivi prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Iako sam padneš i još nastradaš, ako ti je pružena liječnička pomoć i završiš u bolnici, stižu i sankcije za prekršaje počinjene u prometu. Bolnica je o svakom teškom ozljeđivanju dužna nadležnim policijskim upravama poslati dopis. Uz plaćanje predviđenih kazni za prekršaje, slijede dodatni troškovi prekršajnog postupka, a onda i troškovi izrade policijske fotodokumentacije, odnosno troškovi utvrđivanja prekršaja.

Sandra LACIĆ
ZADRŽAN NA LIJEČENJU

U siječnju ove godine pri padu s bicikla na križanju Svačićeve i Jadranske ulice u Slavonskom Brodu teško se ozlijedio 50-godišnjak. Policija je navela da je do prometne nesreće došlo jer je 50-godišnjak upravljajući biciklom ušao u raskrižje ne prilagodivši brzinu uvjetima i stanju na cesti (mokar kolnik), pa je zajedno s biciklom pao na kolnik. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je bio i zadržan na daljnjem liječenju. Policajci su i protiv 50-godišnjaka podnijeli prekršajnu prijavu iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Bolnica je o teškoj ozljedi dužna obavijestiti policiju

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike