Osijek
DVD DALJ OBILJEŽAVA 135. OBLJETNICU

Daljski vatrogasci opremljeni i za intervencije u prometnim nesrećama
Objavljeno 12. ožujka, 2014.

Za pripadnike daljskog dobrovoljnog vatrogasnog društva ova je godina jubilarna – obilježavaju 135. godišnjicu djelovanja. Predsjednik DVD-a Dalj, Željko Penić i zapovjednik postrojbe Mijo Nemet, kažu kako se u slavljeničkoj godini dodatno opremaju specijalnom vatrogasnom opremom kojom će moći, u slučaju potrebe i zauzetosti osječke ekipe profesionalnih vatrogasaca, intervenirati u prometnim nesrećama.

- Dobili smo tzv. razvalni alat za sječenje metala. Riječ je o donaciji naših prijatelja vatrogasaca iz Njemačke. Stoga šaljemo šest naših članova na stručno osposobljavanje za rad s tom opremom. Sve je u to sklopu priprema za veliku vatrogasnu vježbu koja će ove godine biti u suradnji sa Srednjom školom Dalj. U tijeku su razgovori i pripreme s ravnateljem te škole jer ćemo zajednički odraditi vježbu na kojoj ćemo simulirati požar i evakuaciju djece iz škole. Već sada imamo mnogo toga odraditi kako bismo uspješno proveli akciju. Raduje nas i to što imamo sve više mladih članova, njih više od četrdeset, jer to jamči da će se tradicija dobrovoljnog vatrogastva nastaviti i idućih desetljeća - kaže Nemet.

Nemet dodaje kako njihova vatrogasna postrojba, iako ima dosta članova, ne šalje vatrogasce kao potporu na more. “Mi kao stožerno vatrogasno društvo na području općine Erdut djelujemo u potpuno poljoprivrednom kraju i već smo, kao i prijašnjih godina, u organizacijskim pripremama za žetvenu sezonu iako je tek proljeće na vidiku. Valja se dobro ekipirati za 24-satna dežurstva u sjedištu i kontrole i izvide na poljima. Osim što pokrivamo veliko područje, gotovo od istočne granice RH, odnosno od Erduta, do naselja pred Osijekom, odnosno Bijelog Brda - povremeno uskačemo kao pripomoć i u susjednim općinama u slučaju požara. Stoga smo koncentrirani na djelovanje u ovom dijelu Slavonije”, kaže Nemet. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike