Osijek
DOJAVA SAVJESNIH GRAĐANA

Tvrtka Cosmosol nepropisno odložila opasnu ambalažu na Lončaricu
Objavljeno 4. ožujka, 2014.

Na jučer poslijepodne sazvanoj konferenciji za novinare Srećko Kukić, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu grada Osijeka, u društvu Davora Vića, direktora Unikoma, izvijestio je kako je zahvaljujući dojavi savjesnih građana otklonjen opasni otpad s odlagališta Lončarica Velika.

U petak je tada nepoznata osoba odložila otpadnu ambalažu sredstva za trovanje glodavaca u kontejner za plastični otpad u dijelu reciklažnog dvorišta. Tijekom subotnjeg očevida utvrđeno je kako je ovo djelo počinio djelatnik tvrtke Cosmosol, koja se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom. Sporni je otpad jučer tijekom prijepodneva odstranjen s Lončarice i proslijeđen tvrtki koja je ovlaštena za valjano zbrinjavanje, što su, uostalom, trebali učiniti i u Cosmosolu.

No, u gradskoj upravi skloni su vjerovati kako je ovdje prije svega bila riječ o nemaru, prije negoli namjernom činu.

Ipak, Vić podsjeća kako građani, dakle fizičke osobe, imaju mogućnost zbrinjavati ovakvu vrstu otpada na reciklažnom dvorištu na Jugu II. U ovom slučaju ovdje se radilo o gospodarskom subjektu koji ambalažu nije zbrinuo na propisanoj lokaciji. Na Lončarici je odloženo između 20 i 30 komada plastične ambalaže obujma deset litara. Kukić i Vić ocijenili su kako ovim činom nije bilo elemenata ugroze za stanovništvo jer riječ je o ipak o ambalažnom otpadu.

- No ono što je vrijedno naglasiti je kako su ovdje svoj posao odradili savjesni građani, a ovo je upozorenje kako se slične situacije ne bi više ponavljale - rekao je Kukić. Prijavu protiv tvrtke Cosmosol podnijet će inspektor zaštite okoliša. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu