Ekonomija
OD PETKA NA PAMPASU

Na 21. Osječkom proljetnom sajmu i 15. Sajmu obrtništva očekuje se 200 izlagača
Objavljeno 4. ožujka, 2014.

OSIJEK - Nastup 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, prvenstveno iz Slovenije i Srbije, bit će dovoljan razlog da 21. Osječki proljetni sajam i 15. Sajam obrtništva, prva ovogodišnja trodnevna sajamska manifestacija na sajamskom prostoru Pampas u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., a koja će biti svečano otvorena 7. ožujka u 11 sati, bude i dobro posjećena.

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare istaknula Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, i taj će sajam biti izložbeno-prodajnog karaktera, a najviše izlagača bit će iz područja sjemenske robe, zaštite bilja, mineralnih gnojiva, sadnih materijala, poljoprivrednih strojeva, alata i uređaja za obradu tla, stočarstvo i sl.

Pokrovitelji sajma su ministarstvo poljoprivrede, gospodarstva i regionalnog razvitka i fondova EU, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK Županijska komora Osijek, Obrtnička komora OBŽ i Petrokemija iz Kutine.

Na sajmu će na zajedničkom izložbenom prostoru nastupiti i četiri županijske gospodarske komore (Osijek, Virovitica, Vukovar, i Bjelovar) te obrtničke komore Osječko-baranjske i Međimurske županije. Skupno će nastupiti i Općina Semeljci te lokalne akcijske grupe - Zapadna Slavonija i Vuka-Dunav.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka, Denis Ambruš, u uvjerenju da će sajam svojim brojnim sadržajima biti iznimno zanimljiv, pozvao je sve građane Osijeka i regija da mu priključe. Pritom je, kao posebnu zanimljivost, istaknuo prezentaciju projekta novih osječkih urbanih vrtova.

Boja Stanković, voditeljica Odjela za malo i srednje poduzetništvo Županijske komore Osijek, istaknula je da će ta asocijacija gospodarstva već tradicionalno podržati i ovogodišnji sajam. Ovoga puta na čak 150 zakupljenih četvornih metara sajamskog prostora na kojemu će izlagati 27 izlagača iz različitih djelatnosti, ponajviše onih iz poljoprivrednog i tekstilnog sektora, ali i obiteljska poljoprivredne gospodarstva kao i nekoliko obrta.

Silva Wendling u ime Osječko-baranjske županije, kao tradicionalnog pokrovitelja sajmova, istaknula je da su im sajmovi s tematikom poljoprivrede i turizma vrlo važni i podržavaju ih, budući su oni veliki podržavatelji gospodarstva. Pritom je izrazila uvjerenje da će županijski proizvođači na tom sajmu, uz niz popratnih događanja doći do novih iskustava i poslovnih partnera.

Sajam će u sva tri dana njegova trajanja biti otvoren od 10 do 19. sati, a ulaznice i parkiranje, već po običaju, bit će besplatni za sve posjetitelje. N.Vukadinović

27 obrta iz šest županija

Dragutin Grabrović, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, istaknuo je da su, iako smo svjedoci zatvaranje velikog broja obrta, obrtnici uz pomoć Osječkog sajam i OBŽ-a uspjeli privesti kraju pripreme za 15. Obrtnički sajam. Na njemu će se predstaviti 27 obrta iz šest županija sa svojim proizvodima i uslugama, rekao je on.

Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, a ulaznice i parkiranje bit će besplatni za sve posjetitelje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRODAJA FOKUSIRANA PRETEŽITO NA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

I školjkarstvo na udaru pandemije koronavirusa

2

AUTOPRIJEVOZNICI U PROBLEMIMA

Od leasing kuća traže reprogram svojih dugova

3

PRILAGODBA

I Boso podržava neradnu nedjelju