Regija
“PROSVJEDOVALI” I SPALILI NAPUHANKA

Vrtićarci, osnovci i srednjoškolci na belomanastirskom maskenbalu
Objavljeno 28. veljače, 2014.

BELI MANASTIR - Nekoliko stotina polaznika Dječjeg vrtića Cvrčak te učenika OŠ dr. Franje Tuđmana, OŠ Popovac i triju srednjih škola, sudjelovalo je na tradicionalnom belomanastirskom maskenbalu koji je, uz pokroviteljstvo Grada Belog Manastira, u nastavno-sportskoj dvorani organizirao TZ Baranje u okviru manifestacije Buše u Baranji.

Dvoranu su napunili likovi iz raznih serija, policajci, ratnici, pčelice, liječnici, Štrumpfovi, navijači... Organizirani su i pravi pravcati prosvjedi te mali gay pride, a učenici belomanastirske osnovne škole tražili su češće praznike i slobodno kretanje školskim “glavnim” stepenicama, koje su oduvijek, tko zna zašto, bile rezervirane samo za nastavnike.

Na pozornici se pojavio, u ulozi spikera, zagrebački gradonačelnik Milan Bamdić, zalutavši u jedini baranjski grad - džogirajući. Krofne i čaj sudionicima dijelile su članice udruga Oaza, Hrvatska žena i Matice umirovljenika, a maskenbal je otvorio gradonačelnik Ivan Doboš, koji se, kako bi sve bilo u skladu s prigodom, spotaknuo prilikom penjanja na pozornicu.

Na kraju je, nakon čitanja presude, uništen Napuhanko - krivac za sve loše što se događalo od maskenbala do maskenbala. I. Getto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana