Osijek
SURADNJA GRADA I UDRUGE BREZA

Osnovano Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga
Objavljeno 27. veljače, 2014.

Imajući za zadaću istražiti probleme i potrebe korisnika socijalnih usluga na području grada Osijeka, jučer je konstituirano Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga, u suradnji Grada i Udruge Breza. Predsjednik Vladimir Ham pojašnjava kako je riječ o izradi strategijskog plana djelovanja Vijeća koje je u skladu s europskim socijalnim modelom, ali i socijalnom politikom Grada Osijeka.

- Socijalna politika Grada prilagođavat će se rezultatima do kojih će dolaziti Vijeće jer je njegova uloga osigurati mjere i aktivnosti za razvoj i unaprjeđivanje socijalne politike. To je sinergijski faktor suradnje građana, civilnog društva i institucija koje se bave pružanjem socijalnih usluga u gradu Osijeku - ispričao je Ham, a to potvrđuje i Snježana Kovačević iz Udruge Breza, partnera u ovom EU projektu, vrijednom 59 tisuća eura. Kovačević kaže da će biti traženi volonteri za istraživanje potreba zajednice, nakon čega će se procijeniti gdje su nužne dodatne usluge.

- Također želimo poboljšati rad socijalnih usluga u smislu da korisnike socijalnih usluga ne ostavljamo na čekanju, već da im se pruži stručna i umrežena pomoć. Inače, strategijski plan izrađivat će se od tri do pet godina - rekla je Kovačević. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike