Ekonomija
VELIKI INTERES

Stotinu dizajnera iz Hrvatske i regije zainteresirano za novi dizajn sportske obuće Startas
Objavljeno 26. veljače, 2014.

I ako još nije prihvaćen plan predstečajne nagodbe i predloženi program financijskog i operativnog restrukturiranja vodećeg hrvatskog proizvođača kožne i gumene obuće, u Borovu d.d. započele su intenzivne aktivnosti na planu inovacija i redizajna njegovih poznatih brendova koji, uz planirane novitete, i nadalje trebaju ostati nositeljima njegova ukupnog poslovanja.

Poznatoj vlastitoj robnoj marci Startas, omiljenim tenisicama niza generacija, menadžment tvrtke udahnjuje nov dizajn pa i funkciju, tako da se one ubuduće nose i kroz jesen i zimu, neovisno o vremenskim prilikama te se tako i dodatno poveća njihova proizvodnja pa onda i prodaja.

U tom cilju tvrtka je angažirala struku i 12. veljače ove godine raspisala javni natječaj za dizajn Startas kolekcije jesen/zima 2014., a njegovo stručno provođenje povjerila Hrvatskom dizajnerskom društvu koje, uz dva iz tvrtke, u peteročlani ocjenjivački sud daje čak tri člana. A da će taj natječaj, koji završava 7. travnja ove godine i čiji će rezultati biti objavljeni sredinom travnja i uspjeti, te lagane i udobne tenisice Startas dobiti i dodatni inovativan i funkcionalan izgled, a Borovo d.d. stvarnu korist, ne treba nimalo sumnjati, istaknula je Mirna Reinprecht, dopredsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva te dodala da se “nada visokoj razini kvalitete rješenja te da će natječaj u konačnici biti uspješan”.

Naime, interes za sudjelovanje u njemu do sada je iskazalo više od 100 dizajnera iz Hrvatske pa i zemalja regije. Savim sigurno, mnogima od njih manje je važan sam fond nagrade od 41.000 kuna, koliko želja da se pomogne tvrtki na njezinu putu restrukturiranja.

Na zakazani brifing sa zainteresiranim dizajnerima u Borovo je došlo više od 80 zainteresiranih dizajnera. Tom ih je prigodom Slavko Marjančević, član Uprave Borova d.d. za proizvodnju, upoznao s proizvodnim procesom toga proizvoda i njegovim brendom, što će prema njegovu mišljenju i “dodatno pridonijeti izradi dizajna nove kolekcije”.

I Miroslav Jocić, član Uprave Borova d.d. za prodaju, izrazio je i uvjerenje u ostvarenje plana širenja redizajniranog Startasa i na tržišta u regiji, pa izvan nje, a do čega će doći i pokretanjem web trgovine Borova d.d. do kraja ove godine.

Nikola VUKADINOVIĆ

Nova Startas kolekcija na policama prodavaonica Borova pojavit će se 21. ožujka ove godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike