Regija
NOVI PROJEKT

Uskoro i praktikum za mesare u požeškoj Poljoprivredno prehrambenoj školi
Objavljeno 24. veljače, 2014.

POŽEGA – U cilju što boljeg obrazovanja učenika, posebno što se tiče praktične nastave Poljoprivredno prehrambena škola Požega ima svoje oranice na približno 120 hektara, voćnjake, vinograde, vinski podrum i proizvodnju vina, pekarnicu za proizvodnju svih pekarskih proizvoda, plastenik za uzgoj cvijeća, svoju mehanizaciju i kombajn za obradu. Novim projektima planiraju i nove praktikume za bolje obrazovanje.

– Izradili smo projekt mesarskog praktikuma vezan uz praktičnu nastavu za zanimanje mesar, koje je deficitarno. Oni sada idu na praksu u Papuk ,koji radi samo kao klaonica, bez prerade mesa. U tri godine oni ne prolaze taj dio nastave. Mesarski praktikum pokrio bi nam i nastavu za druga zanimanja, primjerice agroturističkih tehničara koji u svom nastavnom planu imaju dosta sati kuharstva, te prehrambenih tehničara koji u svom programu rade prerade voća u sokove, džemove, pekmeze, destilate, što također nemamo riješeno - kaže ravnateljica Marija Grgić, koja projekt vrijedan 250.000 kuna ima pripremljen za buduće natječaje.

Požeško-slavonska županija, kao osnivač u svim dosadašnjim projektima škole, dala je podršku i financijsku potporu, a nove projekte osobno je podržao župan Alojz Tomašević.

– Ova škola je bitna za razvoj naše županije, a cijelim sustavom upravlja načinom dobrog gospodara. Ovo su novi iskoraci. Naša županija određuje se prema poljoprivredi i tu upravo ovoj školi moramo dati mjesto koje joj pripada. Mogućnosti korištenja europskih fondova moramo koristiti za razvoj škole – kaže župan.(AGM Kruna)

Mesarski praktikum pokrio bi i nastavu za druga zanimanja - agroturističkih tehničara i prehrambenih tehničara

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike