Regija
POŽEŠKA BISKUPIJA POČELA RADOVE

Uz Katoličku školu i gimnaziju nova dvorana za deset milijuna kuna
Objavljeno 19. veljače, 2014.

POŽEGA – Požeška biskupija počela je radove na zgradi obrazovno-odgojnog centra, gdje su smještene dvije škole, Katolička osnovna škola i Katolička gimnazija, a gradi se nova sportska dvorana s dodatnim sadržajima, vrijedna deset milijuna kuna.

– Kako škola raste, osobito osnovna, treba stvoriti sve uvjete po standardima jednosmjenskog rada. Sada je počela i posljednja faza uređenja centra, a to je rušenje stare sportske dvorane i gradnja nove. Kako se dvorana ne može širiti, jer su gabariti zadani, grade se novi sadržaji ispod sportske dvorane, među kojima će biti sanitarije, spremišta, svlačionica i teretana, u prizemlju sportska dvorana koja će biti šira dva metra od stare, a iznad dvorane još dva kata s učioničkim sadržajima, blagovaonicom i ostalim sadržajima, te potkrovlje – istaknuo je vlč. Ivica Žuljević, ravnatelj škole.

Do sada je u adaptaciju i uređenje škole uloženo također deset milijuna kuna, a radove izvodi požeška tvrtka Presoflex gradnja.

- Od samih početaka uređenja zgrade počeli smo prikupljati donacije katolika iz Njemačke. Zahvaljujući njima, idemo i u ovu posljednju fazu, u kojoj oni pokrivaju 80 posto vrijednosti radova. Na žalost, u našem gradu rijetko koja škola ima svoju sportsku dvoranu, tako da na ovoj staroj dvorani postoji već veliko opterećenje – dodao je Žuljević, objasnivši da su se, osim njihovih učenika, dvoranom služili i Glazbena škola, neki klubovi, plesni studiji i dr.

– Svi ovi radovi održavaju se zahvaljujući našem osnivaču, požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću, čija je želja da ovaj prostor, koji je Biskupija dobila u vlasništvo, bude dostojno uređen i prilagođen standardima osnovne i srednje škole.

(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike