Regija
ČETVRTI NATJEČAJ

Županjci traže samo 10 kn za
kvadrat zemljišta u industrijskoj zoni
Objavljeno 11. veljače, 2014.

ŽUPANJA – Gradsko vijeće Županje jučer je donijelo odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni grada. Parcela je u posljednjih godinu i pol dana već tri puta ponuđena na prodaju preko javnog natječaja, ali bez uspjeha jer zainteresiranih investitora nije bilo. Riječ je, pojasnio je gradonačelnik Davor Miličević, o zemljištu čiju vrijednost uvelike smanjuje dalekovod koji njime prolazi i na najvećem dijelu nekretnine onemogućuje gradnju bilo kakvih objekata. Dijelovi čestice na kojima je u cijelosti bila moguća gradnja već su ranije prodani tvrtki Flamtron iz Kutine, Jet-Set iz Vrbanje i Dinoza iz Županje. Svi su oni zemljište kupili po početnoj cijeni od 20 kuna za četvorni metar jer su na njemu predvidjeli proizvodne djelatnosti. Nakon prodaje i parcelacije, Gradu je u vlasništvu ostao ranije navedeni dio od 60.000 kvadrata koji su također ponuđeni na prodaju.

U prva dva natječaja tražila se početna cijena od 20 kuna za četvorni metar, na trećem je snižena na 15, no interes potencijalnih investitora ponovno je izostao. Navodno je tvrtka Alternativa d.o.o. Županja, koja je Gradu poslala i pismo namjere za kupnju zemljišta, na natječaju ponudila devet kuna za četvorni metar. Gradsko vijeće Županje jučer je odlučilo da će u ponovljenom natječaju, koji će danas biti raspisan, početna cijena zemljišta biti 10 kuna za četvorni metar.

Gradsko vijeće Županje oštro se usprotivilo najavljenom gašenju Općinskog suda u Županji koji bi trebao postati ispostava Općinskog suda u Vukovaru. Uputit će apel Ministarstvu pravosuđa i od ministra Orsata Miljenića zatražiti preispitivanje odluke kojom se nanosi velika nepravda Sudu o kojemu najbolje govore rezultati rada i broj riješenih predmeta, ali i svim stanovnicima županjske Posavine.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike