Sport
22. PRVENSTVO OSIJEKA U BADMINTONU

Bart i Madjar ispred svih
Objavljeno 7. veljače, 2014.

OSIJEK - U sportskoj dvorani PKC Mađara održano je još jedno zanimljivo badmintonsko natjecanje. Na programu je bila završnica 22. prvenstva Osijeka, na kojoj nje nastupilo 20-ak natjecatelja u dvije pojedinačne i tri parske konkurencije. A najupješniji sudionik 22. gradskog prvenstva je Bruno Bart koji je natjecanje završio s dva prva mjesta te jednim “srebrom”.

Najzanimljivije je bilo u pojedinačnoj konkurenciji badmintonaša u kojoj je Bruno stigao do svoje 13. titule, a u finalu je pobijedio velikog rivala Gorana Hummela sa 21:19, 14:21 ,21:17. Ujedno, Bart je osvajanjem prvog mjesta prekinuo Hummelov niz od osam uzastopnih naslova. Treće mjesto je osvojio Boris Winkler pobjedom od 21:12, 21:11 nad Zlatkom Veberom. Kod badmintonašica je najuspješnija bila Josipa Madjar koja je u finalnom susretu bila bolja od braniteljice naslova Jasenke Augustinović (16:21, 21:13, 21:14). U susretu za treće mjesto Iva Sokolić svladala je Teu Janjić, bilo je 21:1, 18:21, 21:11.

Lanjsku titulu jedino je uspio obraniti muški par Hummel/Winkler pobjedom nad Bartom i Veberom od 2:1. Treći su bili Domagoj Horvat i Nikola Pavković. U mješovitim parovima prvaci Osijeka su Augustinović i Bart, ispred kombinacija Janjić/Hummel, odnosno Sokolić/Veber.Najbolji ženski badmintonski par grada na Dravi su, prema očekivanju Josipa Madjar i Jasenka Augustinović, koje su se u finalu lako obračunale s kadetkinjama Almom Đurček i Rebekom Milas (2:0). Treće mjesto osvojile su Ljiljana Brkić i Dalija Uzurov. (I. Li.)

13

titula prvaka Osijeka ima Bart u svojoj riznici

Najčitanije iz rubrike