TvObzor
ANJA, DAVOR I IVAN

RTL Kockica - baš fora!
Objavljeno 7. veljače, 2014.
Znali smo da će program biti gledan, ali ipak smo ostali zatečeni ovolikom popularnošću. Svaki dan dobivamo na stotine pisama, mejlova, poziva i crteža...

Mladi i veseli Zagrepčani Anja Đurinović (24), Davor Balažin (24) i Ivan Kralj (34) voditelji su RTL Kockice, prvog nacionalnog kanala specijaliziranog za djecu, mlade i obitelj. Svojim emisijama “Mali znanstvenici”, “Vremeplov” i “Idemo u ZOO” svakodnevno uveseljavaju, ali i educiraju svoje vjerne gledatelje. U naše domove ušli su 11. siječnja u 11 sati i jednu minutu, a sada smo ih dobili priliku bolje upoznati.

Simpatični trojac, u razgovoru za TV Obzor, otkrio nam je sve o tome kako su dospjeli na Kockicu, što vole i što bi željeli gledati na tom kanalu, ali i čime se bave kad se ugase kamere.

Kako je došlo do vašeg angažmana na RTL Kockici? Kako ste se pripremali za voditeljsku ulogu?

ANJA: Dobila sam poziv da dođem da audiciju, došla sam i tako sam se našla na RTL Kockici. Ovo mi je prvi susret s voditeljskom ulogom, i nekako se sve odvija spontano. Priprema se sastoji od rada na tekstu, svijesti o čemu se govori i ono najvažnije - svijesti komu se obraćam.

DAVOR: Kako sam se iz hobija bavio snimanjem reklama i bio u tom krugu ljudi, saznao sam da se odvija audicija za TV voditelja dječje emisije na RTL-u. Tog ponedjeljka ujutro došao sam na audiciju. Malo me uhvatila nervoza, no rekao sam si: “Što imam izgubiti, bar ću vidjeti kako izgleda audicija za TV voditelja.” Ušao sam u uži krug te je uslijedio razgovor koji mi je omogućio poziciju voditelja na kojoj sam danas. Od tog razgovora pa do trenutka kad sam morao stati pred kamere nije proteklo mnogo vremena, pa stoga nisam baš imao previše vremena za pripremu. Ali zahvaljujući strpljenju tima s kojim radim, polako sam se počeo privikavati na sve to i bivati sve opušteniji pred kamerama.

Klinci uživaju s nama

IVAN: Na RTL Televiziji radim već deset godina i prošli smo mnogo toga zajedno, stoga je doživljavam kao svoj drugi dom. Do angažmana je došlo tako da su jednog dana kolege iz Odjela produkcije pokucale na vrata IT odjela, uvalile mi papir s tekstom i rekle: “Vidimo se za pola sata u studiju, ideš na casting.” Na RTL-u sam se često znao naći u nekim drugim ulogama; znao sam biti pokusni kunić kad su se radile pilot-emisije, i to je bilo uvijek superzabavno, tako da sam i taj casting doživio na isti način. I eto, dva tjedna nakon castinga, kolege iz Produkcije su me pozvale da mi objasne koja će biti moja nova zaduženja.

Kad je riječ o pripremama za voditeljsku ulogu... Teško je uopće znati što te čeka, svašta ti pada na pamet. Odjednom se sjetiš svih onih smiješnih filmića na Internetu i pomisliš: “Pa neće se valjda takvo što i meni dogoditi.” A onda dobiješ scenarij i razmišljaš što sve možeš napraviti da ti se ne dogodi ono što se dogodilo onim ljudima na netu. Ja sam odlučio naučiti scenarije napamet, i to do zadnjeg zareza, a sve ostalo odlučio prepustiti moćnim bogovima televizije. I eto – ide!

Program je startao prije nekoliko tjedana. Jeste li očekivali da će postati tako popularan?

DAVOR: Program RTL Kockice je odličan, znali smo da će biti gledan. No, moram priznati kako smo ostali zatečeni ovolikom popularnošću. Svaki dan dobivamo na stotine pisama, mejlova, poziva i crteža – svi do jednog su pozitivni!

IVAN: Kako se bližio sam start kanala, svi smo bili zatrpani poslom, pa nismo stigli ni razmišljati o ostalom (nitko od nas nije imao nikakvo očekivanje, osim da sve skupa prođe dobro i bez pogrešaka). Za koji dan, kad su nam došli prvi rezultati gledanosti, bili smo oduševljeni jer se trud isplatio! Stalo nam je da klinci uživaju s nama, a da ujedno dobiju kvalitetne i zanimljive sadržaje uz koje će nešto i naučiti.

Baš za sve ukuse

Djeca nas kontaktiraju preko Fejsa i preko mejla o onom što im smeta te o njihovim željama vezanim uz RTL Kockicu, a to nam daje sjajnu priliku da u suradnji s njima stvorimo još bolji i kvalitetniji program.

ANJA: Nije mi iznenađenje da je program postao popularan. To je jedini hrvatski program koji je isključivo namijenjen djeci i sabire razne crtiće, dječje emisije, dokumentarce i dječje filmove za sve uzraste i ponešto za svačiji ukus.

Što vam se najviše sviđa vezano uz emisije koje vodite iz dana u dan? Jeste li nešto korisno i naučili?

IVAN: Oduvijek volim životinje! Kao klinac sam po zagrebačkoj šumi Grmoščici lovio žabe, daždevnjake i ptice s tatom, a imao sam i doista mnogo kućnih ljubimaca - od kineskog hrčka, do čudnovatog kljunaša (smijeh). Kad su mi rekli da ću voditi emisiju u kojoj ću predstavljati životinje iz zoološkog vrta, to mi je zvučalo sasvim logično. Uživam radeći emisiju “Idemo u ZOO”, i to ne samo na snimanju. Kad pripremamo emisiju, nešto i naučim o životinji koja nam dolazi u goste. Posebno mi je drago raditi s našim edukatorima Marijom i Igorom, no moram priznati da ponekad i ja njih ponešto naučim.

ANJA: “Mali znanstvenici”, emisija koju vodimo Davor i ja, doista je zanimljiva. Čak i ja u svakoj emisiji saznajem nove stvari. Zapravo je riječ o jednostavnim pravilima i prirodnim zakonitostima koje se primjenjuju i kombiniraju uz maštu i kreativnost te nam tako otkrivaju niz trikova, pokusa i korisnih sitnica.

DAVOR: U emisiji “Mali znanstvenici” najviše mi se sviđaju pokusi i makete koje djeca rade. U osnovnoj i srednjoj školi izrađivao sam makete aviona i bio na tehničkim natjecanjima, pa znam koliko je to zabavno i korisno za razvijanje kreativnosti. I iz emisije “Vremeplov”, u kojoj obrađujemo mnogo zanimljivih događaja koji su se zbili u prošlosti na određeni datum, također možemo mnogo naučiti.

I zabava, i kreativnost

Koji vam je omiljeni programski sadržaj na Kockici?

DAVOR: Svakako “Mali znanstvenici” jer potiče djecu da budu kreativna i da pokušaju izvoditi svakojake pokuse, a ujedno se i dobro zabave. Druga omiljena emisija mi je “Idemo u ZOO”. Obožavam životinje, stoga mi je super naučiti koju zanimljivost o njima, a i u slučaju da koja životinja pobjegne iz zoološkog vrta, znam kako reagirati (smijeh).

ANJA: Uvijek iznova volim gledati stare hrvatske dječje filmove poput “Vlaka u snijegu” i

“Družbe Pere Kvržice”, koji su se prikazivali prvih dana Kockice.

IVAN: Bez imalo razmišljanja - crtići “Bilo jednom... čovjek” i “Bilo jednom... ljudsko tijelo”, koje sam apsolutno obožavao kao klinac. Sad ga ne propuštam na RTL Kockici. “Mali znanstvenici” su također fenomenalni, bilježim si pokuse koje želim isprobati (smijeh). Ma, sve mi je super na Kockici. Znate kako kažemo: “RTL Kockica - baš fora!”

Koje biste crtiće iz djetinjstva ponovo voljeli gledati na ovom dječjem kanalu?

IVAN: Kad sam bio mali, nije bilo ni blizu toliko crtića, u odnosu na današnju djecu bila je vrlo oskudna ponuda, pa nam je sve bilo super. Mi smo se igrali vani, a crtić nam je bio neka vrsta nagrade ako smo došli čitavi iz igre. “Baltazar” je bio super, “Tom & Jerry”, onaj češki crtić s dvojicom smiješnih i zbunjenih likova “A je to”, “Bipsići”, “Blufonci”, “Sport Billy”... Sve su to crtani klasici.

ANJA: Volim crtiće i dalo bi se nabrajati – “Profesor Baltazar”, “Popaj”, “Pingue”, “Doktor Argus”, “Graškograd”, ”Štrumpfovi”...

DAVOR: Crtići kojih se sjećam da sam gledao kao klinac bili su “Bus Bus”, “Doktor Argus”, “Majstor Fantać”, “Profesor Baltazar” te “Mali leteći medvjedići” i “Bilo jednom... ljudsko tijelo”, koji se trenutno emitiraju na RTL Kockici. Možda neke od ovih koje još nismo uskoro vidimo na Kockici.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
SVATKO SE OPUŠTA UZ SVOJ HOBI

Čime se bavite u slobodno vrijeme? Koji su vaši hobiji?

ANJA: Slobodno vrijeme je divno i uvijek lako proleti uz obitelj, prijatelje, plesne treninge, knjigu ili film.

DAVOR: U slobodno vrijeme bavim se motornim zmajarstvom, što sam počeo prije dvije godine. Obožavam avione i gotovo sve što leti. Nema većeg ugođaja nego kada si 500 metara u zraku i imaš savršen pogled na tlo. Nedavno sam počeo svirati gitaru - za sada sam na početku i mislim da neće biti nekih koncerata uskoro (smijeh). Odnedavno sam krenuo i na satove glume koja mi i te kako koristi u ovom što radim.

IVAN: Slobodno vrijeme pokušavam više-manje neuspješno provesti što više na zraku. A kad uspijem, provodim jako puno vremena na daskama raznih vrsta. Imao sam sreće pa mi se posložilo da se cijelu godinu mogu baviti sportovima koje volim - zimi sam na Sljemenu ili na obližnjim slovenskim skijalištima na snowboardu, a već u proljeće sam wakeboardu na zagrebačkom Jarunu. Ako vrijeme ne dopušta upotrebu dasaka, onda uzmem fotić u ruke i - trk u prirodu!

TROJE MLADIH I VESELIH VODITELJA OVOG SPECIJALIZIRANOG KANALA SVOJIM EMISIJAMA SVAKODNEVNO UVESELJAVA I EDUCIRA SVOJE GLEDATELJE

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

U PETOJ SEZONI SERIJE “ROOKIE”

Bivši novaci sada su mentori

Najčitanije iz rubrike