Regija
VALPOVČANI NASTUPILI U KOMLU

Slavonskim kobasicama priznanje u Mađarskoj
Objavljeno 6. veljače, 2014.

VALPOVO - Turistička zajednica Valpova sudjelovala je na 4. Međunarodnoj kobasicijadi u Komlu u Mađarskoj. Na natjecanju je sudjelovalo 53 ekipe iz Mađarske, Njemačke, Rumunjske i TZG-a Valpova, kao jedini predstavnici iz Hrvatske. Natjecateljske ekipe morale su u roku od dva sata preraditi deset kilograma svježeg mesa u kobasice, te ih predati ocjenjivačkoj komisiji. Ekipu TZG-a Valpova predstavljali su Marin Skelac, Zvonko Barić i Željko Turalija, uz predstavnike Grada – gradonačelnika Leona Žulja, predsjednika MO Valpovo Branka Markote, voditelja Ureda TZG-a Valpova Igora Tonkovića, Belu Kovača, Vladu Cvenića te predstavnike Udruge “Slavonski kotlić” Darka Mandića i Željka Kneževića.

Natjecateljska ekipa Valpova dobila je posebno priznanje za doprinos ovom natjecanju (s obzirom na dosada ostvarene rezultate: 2013. - 3. mjesto, 2012.- 2. mjesto) kao i za najljepše uređeno izložbeno mjesto.

- Turistička zajednica Valpova namjerava i u Valpovu napraviti manifestaciju sličnog karaktera, s obzirom na velik broj proizvođača tradicionalnih suhomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina s ovog područja, kao i njihovu kvalitetu. Smatramo da bi organizacija manifestacije ovakvog tipa pomogla njihovoj promociji kao i promociji ostalih tradicionalnih proizvoda ovoga kraja - najavio je Igor Tonković, voditelj poslova Ureda TZG-a Valpova.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike