Osijek
ŽELE PRIVUĆI VEĆI BROJ KORISNIKA

Kappa business center: Najam lokala za 99 kuna po kvadratu, pada i cijena stanova
Objavljeno 5. veljače, 2014.
U stambenom je tornju 25 stanova, od čega je trećina predugovorena, kaže Horvat

U pokušaju iznajmljivanja poslovnih i uredskih prostora u središtu grada svatko se dovija na svoj način. Grad je tako nedavno raspisao natječaj na kojemu je dio prostora u svojem vlasništvu ponudio i za kunu po kvadratu.

Novi poslovni prostori u privatnom vlasništvu također pokušavaju naći svoje zakupce, no u trenutačnoj gospodarskoj situaciji to nije lako ostvariva zamisao. Zbog toga im ne preostaje ništa drugo doli sniziti cijene najma, što su učinili i u Kappa bussines centeru, gdje još ima mnogo neuseljenog prostora.

Tanja Horvat, voditeljica objekta Kappa business center, kaže kako u ponudi imaju 8.000 četvornih metara komercijalnih površina zajedno s uredima i trgovačkim dijelom centra, od čega na urede otpada 2.500 kvadrata. Kako mnoge Osječane zanima što se događa s tim objektom, Horvat nam je kazala kako se upravo rješavaju imovinsko-pravni odnosi, odnosno provodi reorganizacija vezano uz upravljanje Kappom. Horvat smatra kako Kappa nudi atraktivan novosagrađeni i uređeni prostor i izvrsnu lokaciju, ali pretpostavlja da je cijena ta koja je bila presudna u odluci o iznajmljivanju.

- No, naši se prostori sada mogu iznajmiti za 13 eura, odnosno 99 kuna po kvadratu, ovisno o poziciji lokala, što nije tako pretjerano kada se uzme u obzir sve što ova lokacija i objekt nude - smatra Horvat.

Možda je, razmišlja voditeljica objekta, problem i u tome što su prostori u visokoj razini roh bau, što znači da treba još nešto uložiti u opremanje, a to su ostavili na izbor zakupnicima.

- Međutim, sve je stvar dogovora pa se uloženo može eventualno kompenzirati preko zakupnine tako da postoje opcije u dogovaranju s budućim zakupcima. U Kappu treba doći i jedan trgovački prehrambeni lanac s kojim bi i javna garaža zaživjela. U pregovorima smo s dvjema tvrtkama, vidjet ćemo koja će ući kao zakupnik u skorašnje vrijeme - navodi Horvat.

Horvat naglašava da Kappa nije šoping-centar, nego stambeno-poslovni centar koji korisnicima i stanarima nudi drukčiji životni stil u vrhunski uređenim prostorima.

- Prostor nije zagušen, nego je prozračan, što se i naglašava arhitekturom. Iako Kappa djeluje impozantno, opet je na neki način domaćinsko ozračje. Smatram da je koncept objekta vrlo dobar i zacijelo će zaživjeti onako kako je planirano - kaže Horvat.

A što se događa sa stanovima, o čemu se po gradu svašta govorka?

- U stambenom tornju imamo 25 stanova raznih kvadratura, od čega je trećina predugovorena. Ugovori će se sklapati uskoro, čeka se samo da se potvrdi etažni eleborat i da se sve propisno uknjiži. Cijena stambenog kvadrata je 1.750 eura po kvadratu, međutim, konačna je cijena stvar dogovora o načinu i dinamici plaćanja. Prema nekim novim procjenama, cijena bi uskoro mogla pasti na 1.600 eura, no to još ne mogu službeno potvrditi. Valja naglasiti da svaki stan ima svoju posebnost i što se tiče tlocrtnog i položajnog rješenja - kaže Horvat.

Darko PEJIĆ
PARKIRANJE U GARAŽI BESPLATNO PRVIH SAT VREMENA

“Garaža je otvorena u svibnju i prvi je sat parkiranja besplatan. To je ono što smo poklonili građanima, a jedno smo vrijeme imali i besplatno parkiranje. Nastojimo se prilagoditi nekim datumima kao što je to bilo za Dan grada da iziđemo u susret građanima. Inače, za stanare je odvojen dio garaže, a ostatak se može koristiti uz niz pogodnosti – zakup za tvrtke, mjesečne i godišnje karte za stanare zgrada u okolici i slično. Garaža se može i kupiti, i to za 975 eura po kvadratu.

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike