Sport
UOČI DRUGOG DIJELA LIGE ZA RUKOMETAŠE

Đakovčani u nastavak prvenstva bez Šunde
Objavljeno 31. siječnja, 2014.

OSIJEK - Predstojećeg vikenda nastavlja se Premijer liga za rukometaše. Nakon prvih 15 kola naslov jesenskih prvaka brani Varaždin koji će danas ugostiti Spačvu Vinkovce. Rukometši s Bosuta u prilično su komotnoj situaciji. Točno su na sredini tablice, sadašnje osmo mjesto, ali i trenutna kvaliteta koju posjeduju, jamči im opstanak i miran nastavak prvenstva. Manje spokojno drugi dio sezone čekaju Đakovčani. Tijekom zimske stanke promijenili su trenera, na klupu se vratio Perica Martić. No, u nastavak sezone Đakovčani će krenuti bez najiskusnijeg igrača Ivana Šunde, koji je odlučio zaključiti karijeru i posvetiti se isključivo treniranju mlađih uzrasta u RK Đakovo. Tako je Martićev sastav prilično hendikepiran na vanjskim pozicijama. Istina, rješenje se nazire, ali kako je prijelazni rok završio sinoć, teško će se ostvariti do sutrašnjeg gostovanja u Kaštele. Možda i prvih nekoliko kola.

- Dogovorili smo dolazak s Petrom Puljićem, rukometašem Medveščaka, koji pokriva pozicije lijevog i srednjeg vanjskog, čiji je otac Đakovčanin i kod nas također igrao rukomet. Međutim, Medveščak ga ne pušta pa smo taj slučaj dali na arbitražu. Dok se slučaj ne riješi, nemamo ga pravo registrirati - pričao je Hrvoje Horvat, sportski direktor RK Đakova.

Zanimljivo, nakon četiri godine izvan rukometa, u Klub se vratio Mario Gagulić. Vratar, bivši juniorski reprezentativac iz generacije Domagoja Duvnjaka. Unatoč tome što je prestao igrati, na nagovor ljudi iz kluba odlučio se za novi početak.

- Na prvih četiri-pet treninga odlično je reagirao pa ćemo vidjeti kako će se to razvijati. No, unatoč tome, zbog izostanka Šunde ipak još uvijek smatram kako u prvenstvo ulazimo oslabljeni. Zato će nam glavni cilj biti opstanak u ligi, što vjerujem da je i s ovim kadrom ostvarivo - rekao je Horvat uoči sutrašnjeg gostovanja u Kaštelima. K.Lacković

Parovi 16. kola

Danas se sastaju: Zamet - Poreč, Varaždin - Spačva Vinkovci (19 sati), Umag - Buzet, Medveščak NFD - Gorica i Bjelovar - Moslavina. Marina Kaštela i Đakovo igraju sutra (18 sati), a 4. veljače sastat će se Dubrava i Karlovac. (K.L.)

Najčitanije iz rubrike