Kultura
VIROVITIČKI KAZALIŠNI SUSRETI

Ovogodišnji 10. VIRKAS počinje 2. veljače premijerom Revizora
Objavljeno 27. siječnja, 2014.
Predstave će, osim u Virovitici, igrati u još sedam obližnjih gradova i mjesta

Premijernom izvedbom predstave Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u kooprodukciji Narodnog pozorišta iz Tuzle i Kazališta Virovitica, 7. veljače u 19.30 sati počinju ovogodišnji 10. Virovitički kazališni susreti – VIRKAS. Brojni će posjetitelji iz Virovitice, Slatine, Orahovice, Suhopolja, Pitomače, Sopja, Gornjeg Bazja i Voćina moći uživati u brojnim predstavama raznih kazalište iz regije.

- VIRKAS počinje Revizorom koji u Virovitici nije dugo igran, velikim klasičnim djelom i komedijom, predstavom koju ni tuzlansko kazalište ni mi nismo u mogućnosti sami izvesti jer nemamo toliko glumaca. Riječ je odličnoj suradnji i mislim da će gledatelji biti zadovoljni našim izborom. Inače, u sklopu VIRKAS-a u Virovitici će biti izvedeno 17 predstava, a ukupno tridesetak računajući sva mjesta odigravanja, istaknuo je Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica.

U programu su, osim Revizora redatelja Dražena Ferenčine i Opšta bolnica i Ježeva kućica Narodnog pozorišta Tuzla, Sunčana i Sever u izvedbi Kristalne kocke vedrine iz Siska, Sabrana djela Williama Shakespeara Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, Kreket Teatra EXIT i Scene Gorica redatelja Renea Medvešeka, Njuške Teatra EXIT, Skupljač Pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara, Kraljevna i klaun Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, Veliki manevri u tijesnim ulicama šibenskog HNK, Moje bivše, moji bivši Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac i mnoge druge. Cijena pojedinačne ulaznice za predstave za odrasle iznosi 60, dok cijena ulaznice za predstave za djecu iznosi 25 kuna. Komplet ulaznica za 10 predstava iznosi 300 kuna.

- Ove godine VIRKAS traje od 7. veljače do 2. ožujka i igra se vikendima što je mnogo bolje za gledatelje, jer tih dana imaju više slobodnog vremena. Mogu doći u jedan od gradova gdje ćemo nastupiti. Mislim da svatko može naći nešto za sebe. Ujedno pozivamo i gledatelje iz cijele Slavonije i Baranja jer su ovogodišnje predstave dobar izbor i za djecu i za odrasle - kaže Hajoš.

Slobodan KADIĆ
OD DANAS PRODAJA ULAZNICA

Prodaja i rezervacija kompleta ulaznica moguća je od danas, 27. siječnja svakog radnog dana od 9 do 14, te od 17 do 19 sati u Kazalištu Virovitica i na kontakt broj 033/ 721-330. Pokrovitelji jubilarnih 10. Virovitičkih kazališnih susreta su Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a supokrovitelj Turistička zajednica grada Virovitice.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA PAVE BARIŠIĆA ANTE STARČEVIĆ – IDEALI SLOBODE I PRAVA

200. obljetnica rođenja Oca Domovine proslavljena u Školskoj knjizi

U KULTURNO-INFORMATIVNOM CENTRU U ZAGREBU

Zagreb Book Festival počeo temom ljubavi

ŠESNAESTI FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

Monte Librić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

Osječani i gosti dugo su čekali ovakav događaj

2

GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA SLATINA

Novi uspjesi mladih glazbenica

3

ORAHOVAČKI PODRUČNI ODJEL GŠ MILKA KELEMENA SLATINA OBILJEŽIO DAN ŠKOLE:

Odlični mali glazbenici pokazali svu raskoš svog talenta