Ekonomija
ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK ORGANIZATOR NASTUPA 15 TVRTKI

Najveća gužva na štandu sa suhomesnatim proizvodima
Objavljeno 24. siječnja, 2014.

Osim tvrtki koje samostalno nastupaju na sajmu Viroexpo s područja Osječko-baranjske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek organizator je zajedničkog nastupa 15 proizvodnih tvrtki iz te županije.

Osim prezentacije svojih proizvoda, predstavnici ovih tvrtki svoje proizvode i prodaju, zbog čega je na velikom štandu pod znakom HGK ŽK Osijek uglavnom velik broj posjetitelja i kupaca.

- Moram naglasiti kako smo kao organizatori nastupa na Viroexpu prihvatili sve tvrtke koje su nam se javile sa željom da nastupe na ovom sajmu. Osim toga, s nama su i proizvođači koji nisu članovi HGK, kao što su neki OPG-ovi i zadruge. Za sve njih sufinanciramo nastup na sajmu - kazala nam je Katarina Pekanov, direktorica HGK ŽK Osijek.

Među izlagačima je, primjerice, mlada tvrtka Honopono j.d.o.o. koja izlaže anatomske papuče i kožne torbe iz vlastitog proizvodnog programa. Veliku pozornost privlači braniteljska zadruga Bilje-marine, sa svojim čamcem ponuđenim po sajamskom popustu. Tvrtka Ograde HL izložila je dio svoga proizvodnog asortimana koji čine ogradni paneli, Vranješ domaća radinost izlaže i prodaje svoje rukotvorine od prirodnih materijala, dok Domaća radinost Davor Hržica također izlaže i prodaje suvenire od lavande, drveta, kamena i voska. Na sajmu posjetitelji mogu kušati i poznate prirodne i voćne rakije UPRIV-a iz Kneževih Vinograda, a posebice posjetitelje i kupce privlače proizvodi OPG-a Kraljik iz Belišća.

Najbolje idu čvarci

Od suhomesnatih proizvoda dobro se prodaju čvarci, čija je cijena, kako nam je rekao Hrvoje Kraljik, 100 kuna za kilogram. Zadovoljan je za sada nastupom na sajmu Franjo Lehki, vlasnik ekološkog poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi kozarstvom te na sajmu nudi kozji sir.

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

Najčitanije iz rubrike