Sport
NADZORNI ODBOR

Nakon Kohortinog prosvjeda, ništa od susreta sa Zvezdom
Objavljeno 23. siječnja, 2014.
U ovom trenutku posljednje što Klubu treba je sukob s navijačima

Vezani članci

PRIPREMNA UTAKMICA U KOPRU

Bijelo-plavi protiv Crvene zvezde

Jučer je drugi put u četiri dana zasjedao Nadzorni odbor NK Osijek. To samo govori koliko je situacija u Gradskom vrtu komplicirana i ozbiljna. Jučer se pojavio i jedan novi neugodan trenutak – pripremna utakmica s Crvenom zvezdom.

Kohorta je pokrenula odlučnu i munjevitu akciju protivljenja odigravanja takvog susreta i na kraju je njihova inicijativa prihvaćena.

Pritisak na NO

Dakle, nogometaši Osijeka neće u ponedjeljak igrati pripremni susret protiv Beograđana jer je pritisak navijača bio prevelik. Takav rasplet dao se naslutiti nakon što se javio Ivica Polih-Ita, predsjednik Kohorte.

- Želimo da se zna kako je Kohorta izričito protiv odigravanja te utakmice.

Međutim, nisu stali samo na izražavanju javnog protivljenja nego su dobrano pritisnuli i članove NO-a i na kraju ishodili otkazivanje utakmice. Između redaka, otkazivanje susreta dao je naslutiti i trener Ivica Kulešević.

- Ima još novosti, ali nije na meni da ih priopćavam. Neću se baviti vođenjem klupske politike. Pitajte predsjednika Uprave.

Nešto kasnije otkazivanje susreta potvrdio je i predsjednik Zdravko Josić.

- Procijenili smo da su pritisci preveliki i odlučili smo struci naložiti otkazivanje te utakmice - kratko je komentirao Zdravko Josić, predsjednik Uprave NK Osijek.

Nije čudno što je NO popustio jer u ovom trenutku posljednje što im treba jest zavada s navijačima. Popustili su i život će teći dalje.

Cesarec i dalje upitan

Iskreno, ta utakmica protiv Beograđana je najmanji problem s kojim se NK Osijek danas bori. Klupska opstojnost i prvoligaški status i dalje su ozbiljno ugroženi. Naime, veliko je pitanje ima li NK Osijek uopće uvjete za pokretanje predstečaja. Račun je blokiran, stvaraju se novi dugovi i malo je vjerojatno da će se taj postupak moći provesti. I onda sve vodi prema konačnom kraju. Jasno, nada, iako je sve slabija, još postoji, ali sada kada su dubinski proučili financijsku situaciju, novim članovima NO-a sve je jasnije kako su spas i stabilizacija teško dostižni ciljevi.

U takvim okolnostima gotovo je nepotrebno raspravljati o igračkim pojačanjima, ali bilo govora kako se napadač Danijel Cesarec jučer trebao izjasniti o svom dolasku u Osijek. Ni na tom planu nije seništa pomaknulo.

- Očekujem ga danas. Traži inozemni angažman, a mi se nadamo kako ga neće pronaći. Svjesni smo da nam istječe vrijeme roka za prijavu igrača za susrete hrvatskog Kupa protiv Rijeke, ali ta se situacija jednostavno ne može ubrzati - zaključuje Josić.

Zanimljivo, o odlascima se gotovo uopće ne govori iako je još u prosincu podvučeno kako se treba ostvariti jedan bolji transfer za uravnoteživanje financijskog stanja. Sada, ili se radi u tišini i totalnoj ilegali ili doista nema nikakvih ponuda, prije svih za Karla Lulića. On je jedini igrač koji bi u Gradski vrt mogao donijeti ozbiljniju svotu novca od odštete.

- U zimskom prijelaznom roku aktivnosti su slabije nego u ljeto. Ni Dinamo i Rijeka ne mogu nikoga prodati, a kako ćemo onda mi. Zasad se na tom planu ništa ne događa - zaključuje Josić.

Malo toga dobrog se uopće događa u osječkom prvoligašu, a sudbonosno proljeće već ozbiljno kuca na vrata…

Dalibor KELER
RUKAVINA, NEREALNA META

Još jedan napadač se iznenada našao na tržištu. Riječ je o Anti Rukavini koji je dobio otkaz u Dinamu. Trener Osijeka Ivica Kulešević poslao je poruku:

- Zainteresirani smo za svako kvalitetno pojačanje, pa i za Rukavinu. Jasno je kako financijski nismo konkurentni, ali možda je Rukavini dovoljan izazov što bi imao priliku standardno igrati.

Predsjednik Uprave Zdravko Josić izabrao je realniji stav.

- Ma kakav Rukavina. Pa on je imao 500.000 eura godišnje plaće u Dinamu, a gotovo isto toliko na godišnjoj razini stoji cijela naša momčad.

Financijski stranu gledajući, Osijek je autsjader, ali možda kod Rukavine prevladaju čisto sportski motivi. Treba pitati, to još nikoga nije ubilo…

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike