Ekonomija
HPK TRAŽI OD MINISTRA JAKOVINE:

Pomoć za članstvo u europskom udruženju
Objavljeno 23. siječnja, 2014.

ZAGREB - Problem kako platiti visoku članarinu za punopravno članstvo Hrvatske poljoprivredne komore u moćnom europskom udruženju COPA-COGECA, nije riješen ni nakon ovotjednog sastanka predstavnika HPK s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

- Prezentirali smo ministru značaj tog udruženja i naš interes da postanemo punopravni članovi. S obzirom na to da mi članarinu za Komoru prikupljamo na dobrovoljnoj bazi, a za članstvo u organizaciji COPA-COGECA treba pozamašan iznos, mi tog novca nemamo. Zato smo predložili da članarinu zajednički financiramo mi i Ministarstvo, kazao nam je predsjednik HPK Mato Brlošić.

Podsjetimo, COPA-COGECA sastoji se od europskog udruženja poljoprivrednika i udruženja poljoprivrednih zadruga, a smatra se jednom od najmoćnijih poljoprivrednih organizacija na razini Europe. Njihovi predstavnici zagovaraju interese svojih članica pri donošenju svih europskih propisa iz područja poljoprivrede. No, za punopravno članstvo potrebno je godišnje izdvojiti i po 25 tisuća eura.

- Sve što se ubuduće bude događalo u hrvatskoj poljoprivredi, pisat će se u Bruxellesu. Zato se nadam da je ministar shvatio važnost članstva u toj udruzi i da ćemo ubrzo ipak postići dogovor, optimističan je Brlošić. Predsjednik HPK svjestan je da članarina za europsku organizaciju košta, ali smatra da "dugoročno donosi mnogo više koristi". (I.F.)

MATO BRLOŠIĆ

predsjednik HPK

- Sve što se ubuduće bude događalo u hrvatskoj poljoprivredi, pisat će se u Bruxellesu. Zato se nadam da je ministar shvatio važnost članstva u toj udruzi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana