Sport
ODLAZI U NJEMAČKU

Zubac iz projektantskog ureda u Bundesligu
Objavljeno 23. siječnja, 2014.
Osječki vratar (24) će za početak braniti u četvrtoligašu MTG Wangenu

Dino Zubac, 24-godišnji vratar osječkog rukometnog člana Prve hrvatske lige, karijeru će nastaviti u Njemačkoj. Dino je krajem prošle godine bio na probi u bundesligašu Ballingenu, gdje je ostavio odličan dojam, no Klub ga je namjeravao angažirati tek na ljeto.

No, dogodio se neočekivani rasplet koji će Dinu već početkom sljedećeg mjeseca usmjeriti prema Njemačkoj.

- U Ballingenu su bili zadovoljni sa mnom. Bio sam zadovoljan odrađenim, ali sam se vratio i već sam rekao u klubu kako do ljeta ne namjeravam odlaziti - započeo je Zubac.

Posao pa ugovor

Međutim, dogodio se rasplet koji je Dinu usmjerio prema Njemačkoj već ove zime.

- MTG Wangenu, klubu koji se natječe u četvrtom rangu njemačkog rukometa, ozlijedio se vratar. Kako je riječ o klubu koji tijesno surađuje s Ballingenom, s obzirom na to da se radi o mjestima u pokrajini Baden Würtemberg 100-tinjak kilometara od Stuttgarta, iz bundesligaša su me preporučili, što je i njima odgovaralo jer ću im biti bliže oku - pričao je Zubac ovih dana u Osijeku gdje odrađuje posljednje treninge s matičnim klubom.

S četvrtoligašem, naravno, neće imati profesionalni ugovor.

- U Osijeku završavam Građevinski fakultet. Prvostupnik sam već postao, a ostao mi je diplomski koji namjeravam riješiti do ljeta. Zato mi je novi klub pronašao posao u struci. Radit ću u jednom projektantskom uredu, a smještaj će mi biti plaćen. Tek na ljeto, nadam se, trebao bih potpisati profesionalni ugovor s Ballingenom. Za početak namjeravaju me uvrstiti u roster od 30 igrača, a trebao bih braniti za njihovu drugu momčad. I, naravno, čekati svoju priliku. Kako je uopće došlo da igrač iz drugog hrvatskog rukometnog razreda bude zanimljiv bundesligašu?

- Sve je počelo na Studentskom prvenstvu u Poljskoj gdje sam odlično branio. S nama je uspostavio kontakt Stefan Spiessl, koji je nakon toga prvo pronašao angažmane u nižim njemačkim ligama za dvojicu mojih kolega (Itala i Krizmanića, nap. a.), a sa mnom je imao veće planove pa je krenuo u potragu za prvoligašem i drugoligašem koji bi mi za početak omogućio bar probu.

Prva želja - Bundesliga

Stefan Spiessl poznat je po tome što se nedavno nudio Nogometnom klubu Osijek za mjesto sportskog direktora.

- On je završio za nogometnog menadžera u specijaliziranoj školi u Duisburgu, a u rukomet je ušao nedavno. Na mene je ostavio pozitivan dojam i moram mu zahvaliti, kao uostalom i mojoj obitelji i svima u Rukometnom klubu Osijek koji su mu dali i potporu i imali razumijevanje. Pitao sam Stefana i za NK Osijek, on je doista imao ozbiljne namjere, ali zasad nema nikakvu povratnu informaciju.

Dino ima velike planove u Njemačkoj?

- Nekako je želja bila završiti fakultet i onda se probati okrenuti rukometu. I sada mi se upravo to i događa. Naravno da je prva želja braniti u Bundesligi, u najjačoj rukometnoj ligi svijeta. To mi je trenutno prva ambicija, ostati dolje i graditi karijeru sljedećih desetak godina. A i ako mi se ne otvore takve mogućnosti već budem igrao rukomet na amaterskoj razini, opet će biti dobro. Već imam osiguran posao u struci, što malo tko ima od mojih vršnjaka u Hrvatskoj pa mi se već sada otvaraju velike mogućnosti - zaključio je Zubac, koji će debi u novom klubu imati 15. veljače.

Krešimir LACKOVIĆ

Transfer u Njemačku 24-godišnjem vrataru omogućio je Stefan Spiessl, koji je nedavno nudio suradnju NK Osijek

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike