Sport
BOKS:

BK Osijek po obranu naslova
Objavljeno 23. siječnja, 2014.

OSIJEK - Nakon što je napokon opet stabilizirana situacija u Hrvatskom boksačkom savezu, u našim su klubovima mogli precizirati planove za novu kalendarsku godinu. Svi prijepori u krovnoj udruzi hrvatske plemenite vještine iščeznuli su nakon što je ponovljena sjednica Skupštine, kad je za novog predsjednika izabran Bono Bošnjak, inače čelnik najjačeg hrvatskog kluba Sesveta, pa su i sve odluke Saveza obvezujuće za ukupno članstvo.

Uz ostalo, to je i kalendar natjecanja u 2014., u kojem se opet nalazi natjecanje Hrvatske boksačke lige koja lani nije završena, nego je prekinuta poslije prvih pet od deset predviđenih kola. Kao što je poznato, u 2013. godini, u seniorskom uzrastu, naslov prvaka osvojili su boksači Osijeka koji će participirati i u ligi sezone koja bi uskoro trebala startati.

Boksački klub Osijek registrirao je za 2014. sljedeće mladiće: Luku Lovrića, Dominika Majdandžića, Marijana Rajića, Zvonimira Rebolja, Matea Brekala, Tonija Despota, Ivana Zidara, Dominika Šiketanca i Ivana Jurkića (na slici, od drugog reda slijeva) koji ovog mjeseca marljivo treniraju za prve mečeve koji ih očekuju u veljači. Naime, uz Ligu, bit će organizirano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u seniorskom (svibanj), juniorskom (lipanj) te (mlađe)kadetskom uzrastu, s tim što će seriju otvoriti juniori, tijekom ožujka. Na sceni bi se tako trebali naći i neki posve mladi boksači poniknuli u Školi boksa koju vodi bivši državni prvak i reprezentativac Ante Čepo. Potkraj prošle godine, naime, on je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te, završivši tzv. pedagošku praksu s klincima u BK Osijek, nakon Mateja Matkovića također postao verificirani trener HBS-a.

Treninzi BK Osijek odvijaju se svakodnevno u boksačkom prostoru u južnom prizemlju sportske dvorane Gradski vrt, a entuzijazam mladića i njihovih učitelja jamstvo je daljnjeg napretka. Još kad dođu službeni mečevi... D. Kerže

Matej sa Start Coach licencom

Ovih dana iz sjedišta Amaterske internacionalne boksačke organizacije (AIBA) u Lausannei u Hrvatsku je stigao popis trenera koji su u prosincu pohađali seminar u Vrbasu (Srbija) te položili testove i postali AIBA International Boxing Coatch. Među 48 boksačkih stručnjaka, licencu međunarodnog boksačkog trenera (International 1. Star Coatch) dobila su i desetorica stručnjaka iz Hrvatske. Jedan od njih je i Matej Matković, osnivač i sportski lider BK Osijek koji je, nakon pet odslušanih cjelodnevnih predavanja, položio pismeni i praktični dio te test iz planiranja i programiranja boksačkih treninga. Treneri će uskoro iz matičnih saveza primiti diplome i međunarodne trenerske akreditacije.

Možda ste propustili...

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike