Novosti
GRUBORI: ŽELJKO SAČIĆ KONSTERNIRAN TRETMANOM

“Brkić me namamio na kavu i uhitio”
Objavljeno 21. siječnja, 2014.

Vezani članci

GRUBORI - SVJEDOČIO GLAVNI TAJNIK HDZ-A

Brkić: Sve sam radio u dogovoru s Mladenom Bajićem

ZAGREB - Željka Sačića, nekad zamjenika zapovjednika specijalne policije Mladena Markača, ogorčilo je saznanje da su njegovi bivši suborci imali određen povlašteni tretman, pa ih je Milijan Brkić u svojstvu zamjenika ravnatelja policije krajem 2009. izvještavao da će biti pozivani na obavijesne razgovore. On sam je, kaže, prošao drukčiju proceduru. Sačić nam je ispričao kako je 17. prosinca 2009. uhićen zbog sumnje da neposredno nakon završetka "Oluje" nije spriječio zločin u selu Grubori, kao i da nije sankcionirao počinitelje.

- Taj me je dan u 8 sati ujutro nazvao Brkić i tražio da se nađemo na kavi. Dogovorili smo susret u restoranu "Texas house". Stigao sam tamo za pola sata i nisam niti sjeo kad je ušao Brkić s dvojicom policajaca. Pomislio sam, kakva će ovo biti kava? Čim mi je Brkić prišao, rekao mi je da se ne radi o kavi nego da sam uhićen zbog Grubora. Pokušavao sam mu pojasniti da nemam ništa s Gruborima, ali Brkić je samo pričao da se sve mora razjasniti i da krenem s njima. Molio sam ga da bar javim supruzi, no Brkić mi to nije dopustio. Ukratko, pokupili su me kao zadnje kriminalističko smeće - prisjeća se Sačić. U Remetincu je u pritvoru odležao dva mjeseca, nakon čega je pušten, a još traje proces protiv njega zbog Grubora, ali odvojeno od predmeta u kojem je Brkić u ponedjeljak svjedočio. Kad je čuo kako je današnji glavni tajnik HDZ-a postupao s drugim osumjičenicima i svjedocima, Sačić je bio konsterniran.

- Iako nisam pripadao Brkićevom političkom i poslovnom svijetu, bio sam s njim u korektnim odnosima. Ali, eto, nije mu palo na pamet da i mene pripremi za uhićenje. Čini se da je to činio samo u pitanju politički podobnih ljudi i onih s kojima je možda bio u nekom biznisu - ističe Sačić.(D.Cig.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike