Osijek
PRIJATELJI ŽIVOTINJA UPOZORAVAJU

Upozorenje vlasnicima pasa: Uz Dravu
razbacano meso s otrovom za štakore
Objavljeno 16. siječnja, 2014.
Meso je razbacano na lijevoj obali Drave, između pješačkog mosta i Zoološkog vrta, upozoravaju iz Pobjede

Vlasnici pasa opet moraju biti na oprezu zbog otrova uguranog u kobasice i drugo meso razbacano na lijevoj obali Drave, između pješačkog mosta i Zoološkog vrta, upozoravaju volonteri udruge Pobjede koji se brinu o pravima životinja u Osijeku.

Kako saznajemo, u posljednjih su nekoliko dana zabilježena dva slučaja trovanja pasa s istim simptomima, a nakon šetnje na spomenutoj lokaciji. Srećom, brzom reakcijom vlasnika i odlaskom kod veterinara, oba su otrovana psa preživjela.

- Moramo upozoriti vlasnike pasa da na spomenutoj lokaciji budu posebno oprezni te ni na trenutak ne puštaju svog psa s povodca. Ovo nije prvi put da se pse truje na ovaj način, a nema sumnje kako netko ovo radi baš ciljano usmjereno na pse jer je otrov do sada pronađen i na Jugu 2 i u Drinskoj ulici baš na mjestima gdje vlasnici dolaze sa svojim psima - objašnjava volonterka udruge Pobjede Stela Rakas.

Vlasnike pasa upozorava se da na prvu pojavu simptoma kao što je povraćanje reagiraju žurnim odlaskom veterinaru, a kako bi se pronašao počinitelj važno je i o svemu obavijestiti policiju.

- Poželjno bi bilo pronađeni otrov ne dirati nego pozvati policiju kako bi postojao dokaz o pokušaju trovanja životinja. Mnogi ljudi se ne snađu, požure veterinaru, a policiju ne nazovu, što je vrlo važno kako bi se ovakvim slučajevima stalo na kraj - kaže Rakas.

U ovom, najnovijem, slučaju iživljavanja nad životinjama koristi se otrov za štakore koji je vrlo agresivan i za spas psa važna je brza reakcija. U prošlim zabilježenim slučajevima, kao onom prije točno godinu dana, bilježe se i mnogo kreativniji pokušaji ubijanja pasa i to trpanjem staklenih krhotina u hranu uz koje psa čeka polagana smrt u velikoj agoniji. I. Sekol

Trovanje mačaka na Drvljaniku

Stanovnici Vukovarske ulice dojavljuju kako se i na prostoru Drvljanika posljednjih dana može vidjeti više mrtvih mačaka na ulicama, a sve na jednoj manjoj lokaciji. Riječ je o mjestu na koje su mačke naviknule dolaziti jer ih je netko od susjeda hranio, a očito je, kaže naš čitatelj, kako je zadnjih dana hrana dodatno “začinjena”. S obzirom na ove primjere brutalnosti nad životinjama, posla ima i za policiju.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike