Ekonomija
NOVE INVESTICIJE NA ISTOKU HRVATSKE

Agrokor ove godine gradi tri bioplinske elektrane
Objavljeno 16. siječnja, 2014.

VUKOVAR – Prema najavama iz koncerna Agrokor, tijekom 2014. godine u planu je izgradnja postrojenja bioplinske elektrane u Vukovaru (2 MW), Vinkovcima (2 MW) i Popovcu (1,8 MW), a tim bi se investicijama ukupno otvorilo oko 40 radnih mjesta.

– Osim proizvodnog kapaciteta od ukupno 5,8 MW, naglašeno je da će na svakoj od bioplinskih elektrana biti investirano i u opremu koja će omogućiti potrošnju apsolutno svake nastale toplinske energije – navodi se u vijesti koja je objavljena na službenoj web stranici grada Vukovara.

Inače, tu je investiciju, boraveći u Vukovaru krajem studenoga prošle godine, najavio predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ivica Todorić, prilikom otvorenja trgovačkog centra Golubica Mall u vukovarskom središtu u koji je uloženo 70 milijuna kuna i otvoreno stotinjak radnih mjesta. Todorić je tada govorio o završetku ciklusa ulaganja oko 600 milijuna kuna u vukovarskom kraju, od čega je 530 milijuna kuna dosad koncern Agrokor uložio u kompaniju Vupik u Vukovaru od njezine obnove do podizanja svih kapaciteta. Također je najavio nastavak investicija u Hrvatsku i regiju koje bi tijekom 2014. godine iznosile gotovo 1,5 milijardu kuna.S.Butigan

1,5

milijardi kuna investicija najavio je Agrokor za 2014. godinu

40

radnih mjesta tim bi se investicijama trebalo ukupno otvoriti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike