Osijek
23. ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA ZA SREDNJOŠKOLCE

Matematičari proučavali kriptografiju
Objavljeno 13. siječnja, 2014.

Na Odjelu za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u subotu je održan prvi dio 23. zimske matematičke škole za učenike srednjih škola. Ova tradicionalna škola i ove je godine rezultat suradnje triju institucija: Udruge matematičara Osijek, Treće gimnazije (prirodoslovno-matematičke) i sveučilišnog Odjela za matematiku.

- Od ove godine krenuli smo s novom koncepcijom Zimske škole. Proširen je broj polaznika, pa ona sada obuhvaća najvrsnije učenike, darovite matematičare iz svih pet slavonskih županija. Ovaj put okupilo ih se 80, od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Predavači su profesori matematike zaposleni u srednjim školama svih pet slavonskih županija kao i nastavnici sveučilišnog Odjela za matematiku - kaže prof. dr. sc. Kristian Sabo, predsjednik Udruge matematičara Osijek.

Voditeljica Škole Astra Škorjanc, profesorica matematike iz Treće gimnazije, ističe da učenike očekuje širok spektar tema od popularnih do vrlo zahtjevnih u matematičkom smislu. Izdvajamo samo neke: Kako matematika može biti zabavna, Zanimljivi problemi iz kombinatorike i vjerojatnosti, Kriptografija, Savršeni brojevi i djeljivost. Drugi dio 23. zimske matematičke škole održat će se 18. siječnja u Trećoj gimnaziji. (V.L.)

Možda ste propustili...

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI U OSNOVNOJ ŠKOLI ERNESTINOVO

Kako se ponašati u prometu i izbjeći prometne nesreće

U SUBOTU NA TRGU SLOBODE

Hod za život 5. put u Osijeku

Najčitanije iz rubrike