Osijek
TRAKAVICA OKO HNK OSIJEK

I dalje neizvjesno kada će zaposlenici Kazališta dobiti plaće
Objavljeno 11. siječnja, 2014.
Očekujemo žurnu intervenciju Vlade RH, rekla je Lovrinčević

Zaposlenici osječkog Hrvatskog narodnog kazališta najvjerojatnije neće dobiti plaće do 15. siječnja, kao što su ih inače dobivali. Moglo se to zaključiti nakon dvije izvanredne press konferencije održane u subotu, a vezane uz aktualna događanja u HNK Osijek.

- Grad Osijek uplatio je novac za plaće zaposlenika osječkog HNK, a riječ je o milijun kuna. Uz to, na sastanku gradonačelnika i župana sugerirali smo da Kazališno vijeće ovlasti bivšeg intendanta Božidara Šnajdera da kao ovlaštena osoba potpiše žiro-račun i tako omogući isplatu plaća zaposlenicima HNK, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, govoreći na izvanrednoj konferenciji za novinare o isplati plaća u HNK Osijeku. Međutim, dodao je, Šnajder i Jasmina Lovrinčević, predsjednica Kazališnog vijeća, tu su mogućnost odbili i tako doveli u pitanje isplatu plaća zaposlenicima HNK.

- Takav pokušaj da Šnajder ostane intendant pod bilo koju cijenu je najgrublji pokušaj političke trgovine, na što ova koalicija neće pristati, istaknuo je Đapić. Najavio je da će žurno poslati dopis Vladi RH i zatražiti da potpisnik bude gradonačelnik Ivan Vrkić, kako bi se plaće zaposlenicima što prije isplatile.

Đapićev prijedlog predsjednica Kazališnog vijeća Jasmina Lovrinčević ocijenila je još jednim pokušaje manipulacije. “Jedina ovlaštena osoba za raspolaganje sredstvima na žiro-računu Kazališta je intendant ili v.d. dužnosti intendanta HNK. Kako HNK od 10. prosinca 2013. intendanta nema, tako nema ni ovlaštenog potpisnika, pa nitko nije ovlašten potpisati isplatu plaća”, rekla je Lovrinčević.

Prijedlog predsjednika Gradskog vijeća ocijenila je protuzakonitim, te pojasnila da bi stavljanjem svog potpisa za isplatu plaća Šnajder počinio krivično djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Ujedno je, dodala je, Đapićev prijedlog da Šnajder potpiše isplatu plaća, kazneno djelo poticanja na činjenje kaznenog djela.

- Jedino zakonito i logično rješenje kojim bi se zaustavila agonija Kazališta je imenovanje dosadašnjeg intendanta Božidara Šnajdera na privremenu funkciju v.d. intendanta HNK-a. Ukoliko gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić i dalje tvrdoglavo i nerazumo ustraju na dosadašnjim stavovima i predlažu samo političku trgovinu i nezakonito postupanje, očekujem žurnu intervenciju Vlade RH, zaključila je Lovrinčević. V. Latinović
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike