Novosti
RESTRUKTURIRANJE NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI

HRT ukida jedanaest dopisništava
Objavljeno 9. siječnja, 2014.

Vezani članci

GORAN ROTIM VRATIO MANDAT

Smijenjen ravnatelj programa HRT-a

ZAGREB - Odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana ove će se godine ukinuti 11 HRT-ovih dopisništava. Da će se ugasiti ona u Mostaru i Sarajevu, već se zna, novost je gašenje onih u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradišci, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu i Županji. Gasit će se etapno, počevši od 1. svibnja, kada su na redu Karlovac, Gospić i Požega, a proces završava 1. kolovoza. Gubitak posla prijeti 51 zaposleniku.

- Glavni cilj restrukturiranja HRT-a je što prije, a najkasnije do 2017., osigurati efikasno poslovanje, čiji operativni poslovi neće prelaziti 95 posto ukupnih prihoda, da bi se omogućio održivi razvoj i kontinuirano unapređivanje javne vrijednosti koju nudi multimedijski servis. Plan restrukturiranja HRT-a, prihvaćen od Vlade RH, obuhvaća sve organizacijske segmente HRT-a, koji će se provoditi u etapama. Neće se ukinuti poslovi koji se sada obavljaju u dopisništvima, već će se promijeniti organizacija rada, zahtjevi stručnosti obavljanja tih poslova i tehnologija - poručuju s HRT-a. Kaže se i da će ukidanju dopisništava prethoditi raspisivanje natječaja za dopisnike, a do natječaja svi zainteresirani za ta mjesta proći će obuku nakon koje će biti osposobljeni za obavljanje zadataka u skladu sa zahtjevima suvremene multimedijske tehnologije.

- Cijela RH i dalje će biti pokrivena HRT-om, a gledatelji neće ni u kojem trenutku biti zakinuti za sve relevantne informacije, kako nacionalnog tako i regionalnog i lokalnog karaktera - ističu s HRT-a.S.Pavić

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O PADU BROJA STANOVNIKA

"Za to nije kriv Plenković"

CIJEPLJENJE I EPIDEMIJA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Prošlog tjedna booster za 5000 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POKAZATELJI POPISA ZA OSJEČKO-BARANJSKU ŽUPANIJU

Osijek istican kao negativan primjer, a više je stanovnika otišlo iz Rijeke

2

SLATINA I OKOLICA NAKON POPISA

Na području općine Voćin pet naselja nema ni jednog stanovnika

3

U HRVATSKOJ NOVI REKORD: UKUPNO 17.489 NOVOZARAŽENIH, UMRLE 43 OSOBE

U Osječko-baranjskoj županiji rekordnih 856 novozaraženih, umrle tri osobe