Regija
GRADSKO VIJEĆE ŽUPANJE PRIHVATILO PONUDU

Kupuju pet godina stari LED ekran
Objavljeno 9. siječnja, 2014.

ŽUPANJA – Iz drugog pokušaja Gradsko vijeće Županje prihvatilo je ponudu Narcora i odlučilo kupiti reklamni LED digitalni display ekran na Trgu kralja Tomislava. S kompletnom opremom za reprodukciju prijenosa događanja na trgu Gradu ga je prošle godine ponudio direktor te tvrtke Augustin Filipović. I to po cijeni od 350.000 kuna bez PDV-a, na rok otplate u tri godine, prema mogućnostima Grada, virmanom ili kompenzacijama te cesijama s drugim subjektima.

Filipović navodi da je tvrtka dobila sredstva od pretpristupnog fonda za opremanje i specijalizaciju djelatnosti, za koju LED ekran nije vezan pa ga je odlučila prodati. S obzirom na to da se ekran nalazi na Trgu kralja Tomislava, tvrtka ga je prvo ponudila gradskoj upravi.

Grad je angažirao ovlaštenog sudskog vještaka za elektrotehniku koji je vrijednost ekrana procijenio na 396.862,72 kune bez PDV-a. Gradonačelnik Davor Miličević kaže da je procjena stručnih službi da je ekran gradu potreban. Daje poseban štih trgu, njime će Grad uštedjeti sredstva koja troši za reklamiranje, prije svega u vrijeme Šokačkog sijela, a moći će dodatno zaraditi i od oglašavanja drugih. Napomenuo je da će se kupnjom ekrana prebiti i određena dugovanja koja Narcor ima prema Gradu.

Prije dvadesetak dana, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2013., prijedlog odluke o kupnji LED ekrana nije prošao. Oporbeni su bili skeptični i poručili su da ne vide kakav je interes Grada, izrazivši sumnje da se kupuje mačak u vreći. Vijećnik HDSSB-a Darko Lorger ustvrdio je da je ekran star već pet godina i da je vijek elektroničnih uređaja maksimalno sedam godina. Upozorio je da su i troškovi održavanja tog uređaja vrlo visoki, „a neću ulaziti u to koliko struje troši i koliko će on u konačnici koštati Grad“, dodao je tada. Na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koju su bojkotirali oporbeni vijećnici, ponovno je razmatrana ponuda Narcora i donesena je odluka o kupnji LED ekrana.M.Lešić Omerović

396.862

kune procijenjena je vrijednost ekrana bez PDV-a

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike