Sport
MLADI VRATAR CIBALIJE

Ivan Filipović u Bayernovom kampu
Objavljeno 8. siječnja, 2014.

VINKOVCI – Tjedan dana prije početka ovozimskih priprema mladi vratar Cibalije Ivan Filipović "skoknuo je" do Münchena gdje će boraviti u kampu tamošnjeg velikana i aktualnog europskog klupskog prvaka Bayerna. Odlazak Filipovića u Bayerna dogodio se na poziv bundesligaša budući da ga već duže vrijeme prate, a ukazala se prilika da se još bolje uvjere u njegove kvalitete kroz odrađene treninge ili kontrolne utakmice.

- Ovo je radni posjet, jer Filipovića Bayern već duže vrijeme prati, pa su ga željeli vidjeti u svom kampu. U ovom trenutku se ne radi o nikakvom transferu niti ćemo uopće o tome razgovarati. Samo ga žele još bolje upoznati. Filipović se sigurno vraća u Vinkovce i bit će 15. siječnja na prozivci - pričao nam je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak koji je otputovao u München u pratnji mladog vratara.

- Razlog moje nazočnosti i putovanja u Njemačku svodi se na mogućnost dubljeg povezivanja sa slavnim klubom što je svakako naša želja. S vodstvom Bayerna već imamo određeni kontakt, a vjerujem da možemo izvući još nekakve obostrane koristi - javio je Zvonimir Hodak mobitelom iz Münchena.

Osim Filipovića, u ovom trenutku ni jedan više igrač Cibalije, bilo kojeg uzrasta, nije nigdje na probi, premda upiti za pojedince uvijek postoje. Sportski direktor Dražen Pernar, osim ovoga, obavijestio nas je i o tome kako je konačno riješeno pitanje kondicijskog trenera, nakon odlaska Tomislava Stepića. U radni odnos primljen je Matej Buhač, koji će raditi u školi nogometa, a prema potrebi, može pomoći i u radu sa seniorima, ako to zatraži trener Damir Petravić. Matej je sin nekadašnjeg dugogodišnjeg pomoćnog trenera Cibalije Brune Buhača, koji trenutno radi u školi nogometa s mlađim dobnim uzrastima.

Za tjedan dana trener Damir Petravić će obaviti prozivku igrača i održati prvi trening. Trenutno iz kadra koji je završio polusezonu nitko nije otišao, ali nitko nije niti došao. Budući da su nas uvjeravali kako će sigurno doći osvježenje u svlačionicu Cibalije, očito je kako će se to dogoditi uoči priprema ili kada već pripreme počnu. A. Grgić

Možda ste propustili...

PRIZNANJE IZ BRUXELLESA STIGLO NA JUG HRVATSKE

Makarska je Europski grad sporta

PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri spremni za rani subotnji derbi

Najčitanije iz rubrike