Sport
MLADI VRATAR CIBALIJE

Ivan Filipović u Bayernovom kampu
Objavljeno 8. siječnja, 2014.

VINKOVCI – Tjedan dana prije početka ovozimskih priprema mladi vratar Cibalije Ivan Filipović "skoknuo je" do Münchena gdje će boraviti u kampu tamošnjeg velikana i aktualnog europskog klupskog prvaka Bayerna. Odlazak Filipovića u Bayerna dogodio se na poziv bundesligaša budući da ga već duže vrijeme prate, a ukazala se prilika da se još bolje uvjere u njegove kvalitete kroz odrađene treninge ili kontrolne utakmice.

- Ovo je radni posjet, jer Filipovića Bayern već duže vrijeme prati, pa su ga željeli vidjeti u svom kampu. U ovom trenutku se ne radi o nikakvom transferu niti ćemo uopće o tome razgovarati. Samo ga žele još bolje upoznati. Filipović se sigurno vraća u Vinkovce i bit će 15. siječnja na prozivci - pričao nam je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak koji je otputovao u München u pratnji mladog vratara.

- Razlog moje nazočnosti i putovanja u Njemačku svodi se na mogućnost dubljeg povezivanja sa slavnim klubom što je svakako naša želja. S vodstvom Bayerna već imamo određeni kontakt, a vjerujem da možemo izvući još nekakve obostrane koristi - javio je Zvonimir Hodak mobitelom iz Münchena.

Osim Filipovića, u ovom trenutku ni jedan više igrač Cibalije, bilo kojeg uzrasta, nije nigdje na probi, premda upiti za pojedince uvijek postoje. Sportski direktor Dražen Pernar, osim ovoga, obavijestio nas je i o tome kako je konačno riješeno pitanje kondicijskog trenera, nakon odlaska Tomislava Stepića. U radni odnos primljen je Matej Buhač, koji će raditi u školi nogometa, a prema potrebi, može pomoći i u radu sa seniorima, ako to zatraži trener Damir Petravić. Matej je sin nekadašnjeg dugogodišnjeg pomoćnog trenera Cibalije Brune Buhača, koji trenutno radi u školi nogometa s mlađim dobnim uzrastima.

Za tjedan dana trener Damir Petravić će obaviti prozivku igrača i održati prvi trening. Trenutno iz kadra koji je završio polusezonu nitko nije otišao, ali nitko nije niti došao. Budući da su nas uvjeravali kako će sigurno doći osvježenje u svlačionicu Cibalije, očito je kako će se to dogoditi uoči priprema ili kada već pripreme počnu. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike