Osijek
21. ZIMSKA ŠKOLA MATEMATIKE

Zanimljiva matematika uz Štrumpfove i Štrumpfetu
Objavljeno 8. siječnja, 2014.

U Osnovnoj školi Mladost jučer je počela 21. zimska škola matematike za učenike osnovnih škola, u organizaciji te škole, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera.

- Zimska matematička škola središnje je mjesto okupljanja najvrsnijih učenika osnovnih škola. Specifičnost je ovogodišnje Zimske škole to što je njezin rad proširen te su kao polaznici uključeni najvrsniji učenici od četvrtog do osmog razreda. Naime, do sada smo ovaj program organizirali za učenike sedmih i osmih razreda. Ovaj put okupili smo 165 učenika iz 12 škola s područja Osijeka, Bilja, Čeminca i Strizivojne - kaže prof. Brankica Majdiš, voditeljica Zimske škole matematike predmetne nastave.

Njezina kolegica Goranka Janjić, vodi Školu matematike razredne nastave, a prof. dr.sc. Kristian Sabo, predsjednik osječke Udruge matematičara i profesor na Odjelu za matematiku, kaže da je ova već tradicionalna škola postala institucija, između ostalog i zato jer djeluje već 21 godinu.

- Zimska škola matematike predstavlja izvrstan primjer suradnje osnovnih škola, naše strukovne udruge i akademske zajednice. Predavači su nastavnici matematike zaposleni u osnovnim školama u Osijeku, Vinkovcima, Bilju, Čemincu, ali i sveučilišni profesori zaposleni na Učiteljskom fakultetu i Odjelu za matematiku. Svi oni imaju iskustvo u radu s darovitim učenicima i znaju da je iznimno važno razvijati kompetencije i vještine kod učenika koji imaju dar za matematiku - kaže Sabo.

Teme su različite, zanimljive, zabavne i vesele, primjerice, jedna tema nosi naslov: Pomozite Štrumpfovima spasiti Štrumpfetu, a ujedno su priprema za natjecanja iz matematike. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike