Sport
BIVŠIH IGRAČI CIBALIJE

Kelić prezimio u Europi, Župarić počeo igrati, Kerić i Antolović slobodni
Objavljeno 8. siječnja, 2014.

Igrači koji su se iz Cibalije zaputili u inozemstvo prošlu će godinu različito pamtiti. Neki će sigurno biti zadovoljni statusom u klubovima te bi u godini koja je započela željeli nastaviti kontinuitet. No, ima i onih koji bi promijenili status.

Ljetos su se dvojica igrača Cibalije zaputila u Italiju. Dario Župarić i Marko Dabro još nemaju nastup u Serie A, ali je odlazak na “čizmu” svakako bio iskorak.

l ŽUPARIĆ - dočekao priliku

Odlazak u talijansku Serie B za tadašnjeg kapetana Cibalije Darija Župarića sigurno je bio iskorak u karijeri. Potpisao je ugovor za Pescaru, a u polusezoni je odigrao sedam prvenstvenih utakmica, upisavši 560 minuta u igri. Zanimljivo, igrao je u posljednjih pet utakmica, od čega u četiri posljednje od početka susreta. Pescara je u tom razdoblju upisala pet pobjeda, a trener Marino Pasquale zadovoljan je učinkom Župarića i vjerojatno će mu i u sljedećoj polusezoni pružiti još veće povjerenje.

l KRESINGER - u slovenskom selu

Prije godinu i pol dana Kresinger je iz Cibalije otišao u Australiju, u momčad Western Sydney Wanderersa, gdje je proveo godinu dana. Početkom sezone, točnije 29. srpnja, potpisao je jednogodišnji ugovor sa slovenskim novim prvoligašem Zavrčem, gdje ima izuzetno zapaženu ulogu u uspjehu kluba iz malog mjesta (cijela općina ima oko 1.400 stanovnika nap.a), na granici s Hrvatskom. Kresinger je nastupio u 15 utakmica, postigao je sedam golova uz četiri asistencije. Odigrao je i utakmicu u Kupu.

l KELIĆ - traži ga i Dinamo

Kelić je u Slovanu iz Libereca od 2008., kada je napustio Cibaliju kao 17-godišnjak. S klubom ima ugovor do sljedećeg ljeta, ali već sada je na meti nekoliko europskih klubova. Zanimanje za njega pokazao je i zagrebački Dinamo. U protekloj polusezoni za Slovan je odigrao 11 prvenstvenih utakmica, sedam Europske lige te četiri u kvalifikacijama za to natjecanje u kojem se češki klub plasirao u šesnaestinu finala. Slovan je s Kelićem prezimio u Europi, ali će vrlo teško i nastupiti na proljeće s obzirom na to da je odlazak izvjestan.

l KERIĆ - na posudbi u Teplicama

Nekadašnji napadač Cibalije iz Vinkovaca u Slovan iz Libereca otišao je 2008. i tamo doigrao uspješne tri godine. Nekadašnji mladi reprezentativac u Slovanu je odigrao 81 utakmicu i postigao 32 pogotka. Nakon toga, 2011. prešao je u Spartu iz Praga, gdje je odigrao cijelu sezonu i u devet utakmica postigao jedan gol. Posljednju sezonu i pol proveo je na posudbi u Teplicama. Do isteka ugovora sa Spartom ostalo mu je još jedna polusezona. Klub mu je dao slobodne ruke u odabiru kluba uz jedan uvjet. Klub mora biti izvan Češke. Ako i dalje bude igrao u nekom od čeških klubova, Sparta će tražiti odštetu.

l DABRO - stječe iskustvo u ligi za mlade

Mladi napadač Vinkovce je napustio proteklog ljeta kada je svoj rodni grad zamijenio Firenzom. Kao 16-godišnjak potpisao je s Fiorentinom ugovor na tri godine i trenutačno igra za mladu momčad do 21 godine s kojom nastupa u Primaveri C. Dosad je odigrao šest utakmica, a još nije postigao pogodak. Njegovo vrijeme tek dolazi, jer je i u konkurenciji najmlađi igrač.

l ANTOLOVIĆ - odlazi iz Legije

Bivši vratar Cibalije, sada 24-godišnjak, Marijan Antolović, trenutačno je na odmoru u Hrvatskoj i od prosinca ove godine slobodan je igrač, premda mu ugovor s poljskom Legijom iz Varšave traje do ljeta sljedeće godine. Posljednje dvije sezone Antolović je proveo na posudbi u Čeliku iz Zenice i u Željezničaru iz Sarajeva. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske u intenzivnoj je potrazi za novim klubom.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

Najčitanije iz rubrike