Osijek
OSIJEK OČIMA VIDOVNJAKINJE

Utjecajne osobe iz inozemstva promijenit će na proljeće političku scenu
Objavljeno 7. siječnja, 2014.
Cvjetat će mali pogoni, kaže Jasminka Ćosić

Među brojnim dobrim željama osobne prirode, građani su i svome gradu također zaželjeli gospodarski, socijalni i svaki drugi oporavak.

Hoće li do njega i doći, samo za Glas Slavonije prognozira poznata osječka vidovnjakinja Jasminka Ćosić, a sudeći prema njezinim tvrdnjama, ipak se možemo nadati oporavku, promjenama ili čemu drugome - nabolje.

- Kad je u pitanju gospodarstvo, mogu reći da će cvjetati mali pogoni koji će konačno početi nicati i to praktično preko noći. Taj preokret dosta je povezan s ljudima koji se sad nalaze izvan Hrvatske koji će stvoriti uvjete za oporavak i stvaranje malih pogona. Nećemo imati velika poduzeća s tisućama zaposlenih, ali će manje grupe ljudi ostvarivati dobre rezultate. Doći će i do promjene u gradskim poduzećima gdje neće biti uništavanja, već na određen način redukcije objedinjavanjem - kaže Ćosić.

S danima oko Uskrsa, govori nadalje, utjecajne osobe svojim povratkom u Osijek promijenit će političku scenu. Nezavisne stranke priklanjat će se moćnima u želji za zadržavanjem svojih pozicija, a ožujak će biti pogodno vrijeme za intenziviranje osječke politike kad će se dobro vidjeti tko je komu naklonjen. Vezan uz politiku ipak neće biti slučaj osječkoga HNK koji vidovnjakinja vidi da će biti riješen nestranački iako je sad pritisnut s više strana.

- Odnosi u politici neobični su i zategnuti i bit će vrlo važno da se u ožujku istaktiziraju određene situacije. Te važne osobe iz inozemstva utjecat će na rad politike i događaja koje će uslijediti, no ne vidim ništa loše kad je Osijek u pitanju - kaže Ćosić.

Marija MIHELIĆ
Bolnica dobiva helidrom?

Nestankom malih bolnica osječki će KBC dobiti priliku za razvoj.

- Nadaleko od Osijeka neće biti takoreći pravih bolnica i treba se izboriti te iz EU fondova povući sredstva da se bolnica bolje opremi pa čak i da se osigura jedan bolnički kompleks s helidromom, što može lako biti stvarnost - kaže Ćosić. I Hitnu medicinsku pomoć ona vidi nadaleko bolje uređenu nego sad, stoga savjetuje vodećima u Osječko-baranjskoj županiji da pronađu pravi trenutak za realizaciju.

SLUČAJ HNK

riješit će se nestranački, tvrdi Ćosić

Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike