Regija
AKCIJA BELOMANASTIRSKE UDRUGE OAZA

Za blagdane ipak osigurali dostavu
obroka za stare i socijalno ugrožene
Objavljeno 6. siječnja, 2014.

BELI MANASTIR - Četrdeset starijih i socijalno ugroženih osoba kojima su članovi belomanastirske udruge Oaza protekle godine svakodnevno dostavljali obroke, i tijekom božićnih, odnosno novogodišnjih blagdana, imalo je bogatu trpezu.

Podsjetimo, zbog nedostatka sredstava iz redovnih donacija Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Belog Manastira, postojala je velika opasnost da se Oazinim korisnicima obustavi isporuka obroka tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

No, u ovoj udruzi nisu sjedili prekriženih ruku pa su organiziranjem humanitarne akcije na središnjem trgu prikupili 1.649,56 kuna kako bi dostava bila nastavljena. Lobirali su i u gradskim tvrtkama, a akciji se, prilogom od 2.300 kuna, odazvala Baranjska čistoća. Dio potrebnog novca skupili su i od gradskih vijećnika, koji su u ''škrabicu'' postavljenu tijekom posljednje održane sjednice Gradskog vijeća ubacili 704 kune.

- Humanost su pokazale i političke stranke. Tako je SDSS uplatio 140 kuna, HDSSB je donirao 40 paketa kolača, HNS 40 kilograma kruha, a HDZ i SDP po četrdesetak kilograma voća - kažu u Oazi, naglašavajući kako su im ususret izišli i neki trgovački lanci.

Konzum je, naime, odobrio popust od pet kuna po obroku (piletina i krumpir), u ukupnom iznosu od 200 kuna, dok je Billa cijenu obroka (sarme) skinula za šest kuna, ukupno 240 kuna. I članovi Oaze odlučili su pomoći, pa su svojim korisnicima donirali 616 kuna za novogodišnje obroke.I.Getto

Dio potrebnog novca skupili su i od gradskih vijećnika koji su u ''škrabicu'' ubacili 704 kune

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike