TvObzor
NOVA TV

Dila - nova serija o ljubavi i mržnji, zločinu i kazni
Objavljeno 3. siječnja, 2014.
Serija pokazuje da prava ljubav nikad ne poznaje granice te da gradi most i preko nepremostivih prepreka

Prvog dana nove godine na Novoj TV počelo je prikazivanje nove serije “Dila”, dramatične ljubavne priče o ljubavi i mržnji, zločinu i kazni, osveti i oprostu, koja će “uzburkati i najmirnije duhove...” To je snažna, gotovo nezamisliva ljubavna priča koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. Dramska serija “Dila” utemeljena je na istoimenom filmu iz 1977. godine, a donosi priču o ljubavi koja ne poznaje granice.

Dila i Ihsan prekrasan su mladi par koji se upoznao tijekom studija, a Dila se u Ihsana zaljubila na prvi pogled. Nakon nekoliko godina hodanja, mladi par se vjenčao. U trenutku kad se činilo da njihovoj sreći nema kraja, Dila izgubi Ihsana... Polako, Dilino srce osvoji šarmantni Riza, a ono što Dila ne zna jest to da je upravo Riza krivac za smrt njenog muža.

Obitelj Barazoglu smjestila se u Sarigol prije gotovo dva duga stoljeća, u vrijeme kad su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vrijeme kad je dana riječ bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rješavale oružjem. Sejit-beg je bio glava obitelji, poznat u cijelom kraju i okolici po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu. Uvijek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živjeli na imanju, onih koje je uzdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cijenili dokazuje i to da bi se posvađali i porječkali ali ne bi išli pred sud nego pred gospodina Sejita. On je ostao bez svoje supruge Sedžide prije mnogo godina te se iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije ponovo ženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

Ihsan je upisao studij prava u Istanbulu. Azer, pak, nije imao ni najmanju namjeru studirati. Ono što ga zanima jest prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvijek bio živ, a Dila je bila dijete, živjeli su u malenom radničkom smještaju s vrtom. Lijepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na koga nije obraćala pozornost. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dvije zaruka, uz odobrenje obitelji oni su se vjenčali. Mladoj Dili nije bilo lako donijeti odluku te je morala birati između dobro plaćenog posla u Italiji i vjenčanja s Ihsanom. Dila je odabrala Ihsana, ali ni jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj.

Piše: Dražen BAĐUN
GLUMAČKA EKIPA

ERKAN PETEKKAYA...RIZA SELAMOGLU

HATICE SENDIL...DILA BARAZOGLU

ENGIN SENKAN...SEYIT BARAZOGLU

CAN NERGIS...IHSAN BARAZOGLU

NECIP MEMILI...AZER BARAZOGLU

HULYA DARCAN...MELIKE SELAMOGLU

OKTAY GURSOY...METIN

AYFER DONMEZ...FATMA SELAMOGLU

YONCA CEVHER...SULTAN BARAZOLGU

Producent serije “Dila” (orig. naslov “Dila Hanim” - Turska, 2012.) je Faruk Turgut, a redatelj Onur Tan. Scenarij potpisuju Hurer Ebeoglu i Zulkuf Yucel, a glazbu Cahit Berkay i Mazlum Cimen.

UPOZNAJMO GLAVNE LIKOVE
Dila, Riza-beg, Sejit-beg, Ihsan, Azer...

l DILA: Mlada djevojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu, pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija upoznala je Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu.

l RIZA-BEG: Muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je obitelji Selamoglu te je na sebe preuzeo odgovornost za svoju obitelj. Zbog svog junaštva i poštenja je cijenjen kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo prije tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dvije majke.

l SEJIT-BEG: Glava obitelji Barazoglu. U cijelom je Sarigolu i okolici poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvijek je bio pravedan i prema svima se lijepo ophodio: kako prema ljudima koji su živjeli na njegovu imanju i koje je uzdržavao, tako i prema svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je prije mnogo godina te se, iz poštovanja i ljubavi prema njoj, više nikad nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

l IHSAN: Stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Pohađao je pravni fakultet te je pet–šest godina dolazio u konak samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra nisu ga pretjerano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija zaljubio preko ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje ljepoticu nad ljepoticama, Dilu, te se zaljubi u nju. Nakon godinu-dvije zaruka, mladi par se vjenča i preseli u konak.

l AZER: Mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije ni najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja.

HATICE SENDIL - BIVŠA MISS TURSKE

Prekrasna turska glumica Hatice Sendil (Dila Barazoglu) rođena je 2. kolovoza 1983. u Istanbulu, a odrasla na mediteranskoj obali Turske, u Antalyi. Hatice je 2001. godine ponijela laskavu titulu Miss Turske, a iste godine bila je treća na izboru Miss Europe. Ostvarila je uloge u serijama “Eylul”, “Fesupanallah”, “Yaban Gulu”, “Iki Yabancı”, “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Karadaglar” i “Dila”.