Regija
REBALANS DAN PRIJE ZAVRŠETKA GODINE

Uštedom u Gradskoj upravi osiguran
novac za plaće u slatinskom vrtiću
Objavljeno 2. siječnja, 2014.

SLATINA – Dječji vrtić “Zeko” nije uspio prikupiti dovoljno sredstava iz vlastitih izvora (od uplata roditelja) za plaće zaposlenika za studeni pa je upućen zahtjev gradonačelniku Ivanu Roštašu za pomoć u vidu isplate iz proračuna iz stavke “opći prihodi“.

Zahtjev je stigao poslije posljednjeg rebalansa (od 6. prosinca), pa je gradonačelnik predložio da se zaposlenicima vrtića pomogne uštedom sredstava za isplatu plaća iz sredstava “opći prihodi“ za zaposlenike Gradske uprave. Gradsko vijeće podržalo je prijedlog gradonačelnika Ivana Roštaša da se za 113.932,14 kuna smanje planirani iznosi za plaće i naknade u Gradskoj upravi, kako bi zaposlenici vrtića dobili plaću.

Posljednjim rebalansom gradskog proračuna, usvojenim dan uoči Stare godine, u programu javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju za 2013. godinu (za Dječji vrtić “Zeko“) ukupna sredstva povećana su za navedeni iznos, a sredstva će u vrtiću biti prikupljena tijekom sljedeće godine.

Rebalans je usvojen i radi usklađenja izvora financiranja ostvarenih iz sredstava pomoći za dva projekta, a riječ je o gradnji poduzetničkih zona. U proračunu nije promijenjen ranije predviđeni iznos, samo su usklađene stavke po izvoru financiranja. Tako slatinski gradski proračun za 2013. godinu ostaje u visini planiranih 43.307.406,17 kuna.P.Žarković

Gradsko vijeće podržalo je prijedlog da se za 113.932,14 kuna smanje iznosi za plaće i naknade u Gradskoj upravi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike