Regija
NOVA PROIZVODNA SEZONA

U Same Deutz Fahr Žetelicama
posao za više od stotinu sezonaca,
proizvodit će 2,5 kombajna dnevno
Objavljeno 27. prosinca, 2013.

ŽUPANJA – U ovim teškim vremenima kada gospodarstvo propada, a nezaposlenost doseže rekordne crne brojke, gospodarski subjekti u Županji uspješno odolijevaju negativnim trendovima i ogledni su primjer kako se i u krizi ipak može uspješno poslovati. I ove je godine, prema ostvarenim poslovnim rezultatima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zabilježena apsolutna dominacija tvrtki s područja Županje. Uz Sladoranu, koja već godinama čvrsto drži kormilo najuspješnijih velikih tvrtki sa 300 i više zaposlenih, HGK-Županijska komora Vukovar kao najuspješniju županijsku tvrtku srednje veličine koja zapošljava 250 radnika nagradila je Same Dautz Fahr Žetelice. Ova tvrtka, čiji su kombajni poznati u cijelom svijetu, već je dugi niz godina jedan od najvećih izvoznika u Hrvatskoj. Iz godine u godinu ruši rekorde proizvodnje i otvara nova tržišta.

– Poslovna 2013. za nas je bila uspješna godina u kojoj smo ostvarili dobre rezultate u proizvodnji kombajna. Izrađeni su novi proizvodi serije 9000 koji su kvalitetom i performansama prepoznati na sajmovima i postigli veliki interes kupaca - ističe tehnički direktor Damir Kobaš.

S optimizmom se ulazi i u sljedeću godinu i nove poslovne izazove jer se očekuje nastavak uspješnog trenda poslovanja.

– U sljedećoj godini planiramo nešto veću proizvodnju nego u 2013. Iako je sada još rano precizirati o kolikom je broju točno riječ, mogu reći da ćemo proizvesti više od 350 kombajna. Proizvodnja starta 7. siječnja 2014. i sve do kraja lipnja proizvodit ćemo oko 2,5 kombajna na dan - zadovoljan je Kobaš.

U Same Deuzt Fahr Žetelicama u tijeku je potpisivanje ugovora sa sezonskim radnicima kojih će biti angažirano više od stotinu, čime tvornica daje veliki doprinos ublažavanju rekordnog broja nezaposlenih i crne socijalne slike u županjskoj Posavini. Više od stotinu obitelji u sljedećih šest mjeseci imat će siguran posao i redovna primanja. Kobaš najavljuje i nastavak ulaganja u proizvod i proizvodnju, što je osnovni preduvjet ekonomski održivom razvoju i postizanju konkurentnosti na tržištu.

- Konkurencija je jaka i pred nama je daljnja potreba za novim investicijama u proizvodnju i proizvod. I upravo iz tog razloga od jeseni 2014. idemo u novi proizvod, kombajn serije 7000 koji će, uvjereni smo, brzo pronaći svoj put do kupaca - zaključuje Kobaš.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike