Regija
DOBILI PRORAČUN

2.000 kuna za svaku bebu u općini Magadenovac
Objavljeno 27. prosinca, 2013.

MAGADENOVAC - Proračun općine Magadenovac za 2014. godinu planiran je u iznosu od 11,5 milijuna kuna. Obrazlažući pojedine stavke, načelnik općine Stjepan Živković naglasio je kako je on planiran realno, te da će se u slučaju realizacije većih investicijskih zahvata praviti rebalans. Načelnik je apelirao na štednju svih proračunskih korisnika napomenuvši kako u ovoj godini neće rasti rashodi za zaposlene i materijalni troškovi. Povećanje se očekuje u sferi socijalnih davanja što su vijećnici i potvrdili izglasavanjem povećanja rodiljnih naknada u iznosu od sto posto tako da će one sljedeće godine biti 2.000 kuna po novorođenom djetetu.

Govoreći o investicijama, načelnik Živković je i ovaj put za zastoje u pojedinim projektima okrivio neučinkovitu državnu administraciju zbog koje općina još uvijek nema poduzetničku zonu.

Što se tiče razvojnih programa, donesen je trogodišnji plan tijekom kojega bi za kapitalne projekte, održavanje objekata i uređenje komunalne infrastrukture i izradu projektne dokumentacije trebalo biti utrošeno oko 12 milijuna kuna.

Na sjednici je prihvaćen i srednjoročni plan koncesija za skupljanje komunalnog otpada, prijevoz pokojnika i dimnjačarske poslove. Koncesije bi se trebale dodjeljivati preko javnih natječaja na rok od pet godina.(I.K.)

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike