Regija
BIONERGANA

Ivo Josipović u Babinoj Gredi
Objavljeno 23. prosinca, 2013.

BABINA GREDA – Predsjednik Ivo Josipović danas će u Babinoj Gredi, u industrijskoj zoni Tečine, simboličnim rezanjem vrpce otvoriti gradilište i označiti početak radova na izgradnji najvećeg hrvatskog kogeneracijskog postrojenja na šumsku biomasu 9.7 MW Viridas Biomass, ulaganja vrijednog oko 50 milijuna eura.

Nositelj projekta je društvo Uni Viridas d.o.o. iz Zagreba, čiji je većinski osnivač Unit Investment N.V., tursko-nizozemska energetska korporacija koji ima više od 40 godina iskustva na području energetike te u svom projektnom portfelju posjeduje 2,000 MW, uključujući termoelektrane, hidroelektrane te obnovljive izvore energije na području Turske, Europe i Bliskog istoka.

Proizvođač opreme i izvođač radova je finska tvrtka MW Power OY, vodeći europski proizvođač opreme na području biomase koja je podružnica Metso korporacije, globalne korporacije sa 28.000 zaposlenika u više od 50 zemalja. Suradnja ovih uglednih korporacija trenutačno je najveća greenfield investicija na području Vukovarsko-srijemske županije i šire. Početak svečanosti kojoj će nazočiti brojni uglednici je u 13 sati. (M.L.O.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike