Ekonomija
ODŠTETA PROIZVOĐAČIMA MLIJEKA

Za aflatoksično mlijeko 1,39 milijuna kuna
Objavljeno 21. prosinca, 2013.

OSIJEK - Jučer je Ministarstvo poljoprivrede počelo isplatu odštete proizvođačima čije je mlijeko s povišenom razinom aflatoksina, u sklopu provedbe Akcijskog plana za rješavanje problema pojave aflatoksina u mlijeku, otpremano na zbrinjavanje u bioplinska postrojenja.

Isplata će biti završena do kraja ovog mjeseca, čime će Akcijski plan za rješavanje pojave aflatoksina u mlijeku biti potpuno proveden.

“Prema bioplinskim postrojenjima, tijekom provedbe ove mjere ukupno je otpremljeno 1,387.629 kilograma mlijeka, za što će proizvođačima ovih dana biti isplaćena odšteta u ukupnom iznosu od 1,387.629,00 kuna, odnosno 1,00 kuna po kilogramu otpremljenog mlijeka. U provedbu mjera Akcijskog plana bio je uključen 931 proizvođač kod kojeg je utvrđena povišena razina aflatoksina u mlijeku”, navode iz Ministarstva. Tijekom provedbe Akcijskog plana Ministarstvo poljoprivrede financiralo je isporuku zamjenske hrane na farme u čijoj je proizvodnji mlijeka pronađena povećana razina aflatoskina. Financirana je kompletna kontrola inspekcija. Cijela akcija stajala nas je najmanje 6,000.000,00 kuna, uključujući i 1,39 milijuna koliko se trenutačno isplaćuje proizvođačima mlijeka. (Z.R.)

1,38

milijuna kilograma mlijeka s povišenim aflatoksinom otpremljeno je u bioplinska postrojenja

931

proizvođač u čijem je mlijeku utvrđena povišena razina aflatoksina bio je uključen u akciju

6

milijuna kuna stajala je Ministarstvo cijela akcija

Možda ste propustili...

HRVATSKI DUHANI ZAVRŠILI UGOVARANJE

Sklopili novih 39 ugovora s proizvođačima duhana

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

Najčitanije iz rubrike