Sport
NAPADAČ METALCA VODEĆI JE STRIJELAC MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Gavro Bagić: Sljedeću prvoligašku prigodu sigurno neću tako lako propustiti
Objavljeno 20. prosinca, 2013.

OSIJEK - Sa 17 postignutih pogodaka u 15 jesenskih kola napadač osječkog Metalca Gavro Bagić vodeći je strijelac Međužupanijske nogometne lige “Osijek-Vinkovci”. Ionako zavidan prosjek, više od jednog pogotka po susretu, popravlja podatak da je taj 28-godišnji Baranjac iz Uglješa odigrao samo 13 utakmica. U šali će njegov sadašnji trener, na posudbi iz Osijeka, Vlado Bilić reći da je popularni Bago zapravo igrao samo dvije utakmice, a u ostalima je zadovoljavao formu! Brzonogi omaleni ljevak nije nepoznat u slavonsko-baranjskom nogometnom miljeu. Na seniorskoj je pozornici već deset godina. Imao je nekoliko profesionalnih iskoraka nakon čijih se kratkih izleta uvijek vraćao u Metalac. U taj, međutim, klub s jugoistoka Osijeka došao je posve slučajno:

- Poslije zaključenog staža u školi osječkog prvoligaša na korak sam bio od prelaska u beogradski Voždovac, ali sam na nagovor oca ipak skrenuo u Metalac koji je tada bio član Druge lige. Tu sam otprilike deset godina, premda nisam non-stop u tom razdoblju bio član. Pokušao sam profesionalno u srpskom prvoligašu Hajduku iz Kule i tadašnjem drugoligašu Karlovcu te prošle sezone u Osijeku. Sve tri se bile šestomjesečne epizode bez da sam ostavio dublji trag.

Od profesionalnog angažmana ne odustaje.

- Prije tri godine čini mi se da sam propustio životnu priliku kada nisam realizirao prelazak u Bar, stabilnog crnogorskog prvoligaša. Sve je bilo gotovo idealno, ali nisu bile zadovoljene sve zainteresirane strane te od transfera nije bilo ništa. Mogao bih sada ostvariti angažman u Maleziju s čijim je zastupnicima nedavno bilo ozbiljnijih razgovora pa sam trenutno na čekanju.

Djelomice smatra i sebe krivim za česta lutanja.

- Nisam imao strpljenja dočekati prigode koje su se sigurno morale otvoriti, a i emotivac sam pa preko nekih stvari ne mogu prijeći. U međuvremenu sam izvukao pouke te postao iskusniji, zreliji i ako mi se ukaže nova profesionalna prigoda sigurno ju neću olako ispustiti - zaključio je brzonogi napadač kojem je u dosezanju zrelosti bitno pridonijela životna suputnica s kojom će uskoro ozakoniti vezu. D.Lekšan

Možda ste propustili...

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

HRVATSKI REPREZENTATIVAC BRILJIRA U MANCHESTER CITYJU

Guardiola: Joško je nešto posebno

Najčitanije iz rubrike