Regija
OSNIVANJE TVRTKE ČISTOĆA

32 radnika županjskog
Komunalca prelaze u novu tvrtku
Objavljeno 19. prosinca, 2013.

ŽUPANJA – Gradsko vijeće na današnjoj će sjednici donijeti nekoliko odluka nužnih za registraciju i osnivanje nove tvrtke Čistoća Županja d.o.o.. Riječ je o usklađivanju poslovnih djelatnosti trgovačkog društva Komunalac sa Zakonom o vodama koji nalaže da se vodoopskrba i odvodnja moraju izdvojiti od ostalih djelatnosti komunalnih poduzeća, do 31. prosinca 2013., što donosi reorganizaciju poslovanja, ali i radnih mjesta.

Temeljni kapital Komunalca smanjuje se sa 16,553.300 kuna na iznos od 12, 253.300 kuna, a zbog preustroja smanjuje se i broj članova Nadzornog odbora sa sedam na pet. Razlika od 4,3 milijuna kuna u temeljnom kapitalu Komunalca čini temeljni udjel Grada Županje u novoosnovanom društvu Čistoća Županja d.o.o., što predstavlja 100 posto temeljnog kapitala Društva. Skupštinu Društva čini gradonačelnik Davor Miličević, a u Nadzornom odboru Čistoće Županja bit će tri člana – Ilija Lešić te dosadašnji članovi NO Komunalca Ivan Miličić i Emilija Marković.

Sukladno reorganizaciji poslovanja, dosadašnji djelatnici Komunalca, doznajemo od direktora Ilije Lešića, podijeljeni su u dvije tvrtke, ovisno o poslovima na kojima su i do sada bili angažirani. Od ukupno 59 djelatnika, njih 27 ostaje u Komunalcu, a 32 prelaze u Čistoću Županja. Neslužbeno doznajemo da će funkciju direktora nove tvrtke preuzeti djelatnik, diplomirani ekonomist Ante Klanac koji se dokazao u izradi projekata za prekograničnu suradnju.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana