Regija
ŽUPANJA

Novi pripravnici u županji
Objavljeno 18. prosinca, 2013.

ŽUPANJA - 17 mladih, visokoobrazovanih Županjaca, pravnika i ekonomista, počelo je stručno usavršavanje u gradskoj upravi, a uz njih još dvoje kolega prvi posao dobilo je u Komunalcu d.o.o..

- Mogu reći da sam zahvalna Gradu na poslu. Stručno usavršavanje svima nama je veliki korak k napretku - istaknula je Tilka Dokoza, magistrica prava, koja se nada da će naknada za stručno usavršavanje s 1.600 kuna mjesečno od Nove godine doista biti povećana na 2.300 kuna. Tilka smatra kako se svima kroz stručno usavršavanje otvaraju novi vidici. S njom se slaže i Krešimir Ivkić, koji je kao mladi ekonomist sretan što je prvi posao dobio upravo u svome gradu.

- Očekujem kako će nam svaki radni dan biti ispunjen poslom, da ćemo usvojiti nova znanja, ali i dati doprinos razvoju svoga grada - naglasio je.

Gradonačelnik Davor Miličević ističe kako se ovim novim ciklusom zapošljavanja mladih nastavlja trend započet prije nekoliko godina.

- Grad će i dalje podupirati mlade sugrađane da ostaju u svome gradu. To se čini kroz stipendiranje i kreditiranje studenata, te kroz zapošljavanje pripravnika - pojasnio je Miličević. Grad će i za ovih 17 pripravnika izdvojiti novac za polaganje državnog ispita.(Z.K.)

Možda ste propustili...

NEOBIČNA SPASILAČKA AKCIJA U BELIŠĆU

Zalutalog mladog labuda vratili su na Staru Dravu

RADOVI VRIJEDNI 345 TISUĆA KUNA

Uređuje se dio vinske ceste

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara