Regija
SVEČANA SJEDNICA I NAGRADE HGK – ŽK VUKOVAR

Sladorana opet najuspješnija tvrtka
Objavljeno 17. prosinca, 2013.

VUKOVAR – Županjska Sladorana, tvrtka Same Deutz-Fahr Žetelice iz Županje i Multinorm iz Cerne najuspješnije su tvrtke u Vukovarsko-srijemskoj županiji u prošloj, 2012. godini prema ocjeni HGK- Županijske komore Vukovar. Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽKV jučer su tim tvrtkama uručena priznanja.

– Prepoznajemo tvrtke koje se trude, koje su uspješne unatoč svim problemima krize koja je od 2008. i u Hrvatskoj prouzročila teške okolnosti u kojima se posluje – rekla je predsjednica ŽKV Vinka Ivanković, dodajući kako je uspješnost tvrtki bila rangirana po 18 parametara kojima je vrednovano njihovo poslovanje.

Županjske tvrtke Sladorana i Same Deutz-Fahr Žetelice, te ceranski Multinorm nagrađene su zlatnim plaketama kao najuspješnije u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, a predsjednica ŽKV nagrade je uručila direktorima Luki Buriloviću, Damiru Kobašu i Igoru Begoviću. – Priznanje je to ne samo Sladorani nego i proizvođačima šećerne repe i našim djelatnicima bez kojih ovakvog uspjeha ne bi bilo – kazao je Burilović, dodavši kako Sladorana, koja priznanje dobiva već godinama, dnevno proizvodi oko 1.000 tona šećera i zapošljava 270 stalnih i još 70-tak radnika u kampanji. Svojim radnicima zahvalili su i direktor Žetelica gdje se godišnje proizvede 350 kombajna, kao i direktor tvrtke Multinorm koja zapošljava 52 radnika u proizvodnji autodijelova i alata.

Priznanja su jučer dobile i tvrtke koje kontinuirano posluju i opstaju na tržištu 20 i 50 godina, njih ukupno 14. Također, posebnu zahvalnicu dobio je Josip Filipović zbog doprinosa dokumentiranju rada HGK u Hrvatskoj, odnosno donacije izvještaja trgovačko-obrtničke komore iz davne 1882. godine koji, u tiskanom izdanju, predstavljaju neke od najstarijih dokumenata koje HGK posjeduje kao svjedočanstvo tradicije svog rada dužeg od 160 godina.

Pročelnik županijskog Odjela za gospodarstvo Nenad Jerković progovorio je, na kraju, o gospodarskim pokazateljima u tom dijelu Hrvatske, rekavši kako se, kao i u ostatku RH, unatrag pet godina bilježe negativni pokazatelji, ali i da gospodarski rast može biti ostvaren jedino kroz poduzetnike i uz potporu države.S.Butigan

Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike