Sport
SVI NA ODMOR - NEZADOVOLJNI

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli na
svom stadionu svladati ni Lokomotivu
Objavljeno 16. prosinca, 2013.
Osijek je bio angažiran, ali nedovoljno opasan da bi upisao pobjedu

I na kraju jeseni - ćorak. Nogometaši Osijeka nisu uspjeli na svom stadionu svladati ni Lokomotivu i tako su se od svojih navijača rastali u sivom raspoloženju.

Bila je to još jedna tipična utakmica, kakve Osijek u posljednje vrijeme igra u Gradskom vrtu. Bez previše rizika i samim time prilika za pogotke, a onda i spašavanje onoga što se spasiti može. Uspijeli su “bijelo-plavi” i ovaj put izbjeći poraz, ali brojni su upitnici ostali.

- Bod ko kuća - nakon susreta je ocijenio Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

To će najbolje oslikati trenutak osječkog prvoligaša. Kada ti je bod kod kuće protiv Lokomotive tako velik. Nemamo mu pravo zamjeriti na takvom razmišljanju. No Kulešević ni nakon sedam prvoligaških utakmica još nema pobjedu. Ima pet osvojenih bodova, što je najbolji učinak od učinaka triju trenera koja su ove jeseni sjedila na klupi, ali neće zbog toga padati u euforiju.

- Nisu to rezultati za hvaljenje, ali nam održavaju nadu da ćemo u proljeće pobjeći s devete pozicije - reći će Kulešević.

Lokomotiva nije izgledala nepobjedivo. Dapače, Osijek ju je dobro uštopao, ali problem je bio što nije bio sposoban učiniti više od toga. Ovaj put Osječanima je pobjeda izmakla zbog nedostatka ideje u napadačkim akcijama. Premalo je prometa bilo pred vratarom Lokomotive Markom Šarlijom. Tek jedna prava prilika, i to ona Dugandžićeva u sudačkoj nadoknadi. Dotad se sve svodilo na vanjski šut.

- Možda nas je i sreća mogla nagraditi u toj posljednjoj minuti - zavapio je Kulešević.

Možda je i mogla za zalaganje i agresivnost. Trener gostiju Tomislav Ivković pokušao je ohrabriti svoje domaćine.

- Bude li Osijek igrao ovako, ne mora strahovati za opstanak.

Mnogi su to treneri govorili nakon što su odnijeli bod ili sva tri iz Gradskog vrta. Kurtoazija na koju u Gradskom vrtu ne bi smjeli nasjedati. Osijek će morati ponuditi nešto više od zalaganja i agresivnosti ako želi imati mirno proljeće. Prije svega morat će početi pobjeđivati. To je onaj dio koji se tiče terena. A postoji i onaj drugi, vezan je uz opće stanje u klubu. Trener Ivica Kulešević poslao je nedvosmislenu poruku:

- U svlačionici uvijek ima nezadovoljnih igrača. Uglavnom je to zato što ne igraju. Međutim, kod nas su nezadovoljni svi. Nije lako iz tjedna u tjedan motiviriti ih na rad. Osim toga, dio njih je sluđen menadžerskim obećanjima o transferima, stariji su nezadovoljni zbog kašnjenja plaća. To nikako nije dobro ozračje.

NK Osijek je u zaostatku pet plaća, a, što je možda i najgore u svemu, otkako je Kulešević sjeo na klupu, nije isplaćena ni jedna. To uopće nije poticajno, a baca i drugačije svjetlo na planove koje Osijek ima tijekom zime. Nije nam jasno kako misle dovesti igračka pojačanja kada ne plaćaju ni to što imaju. Ne treba se iznenaditi ako igrači u širokom luku budu zaobilazili ponude iz Gradskog vrta. Vrijeme kada su prolazile priče “nitko ne može dati koliko ti ja mogu obećati” stvar su prošlosti. Pred osječkim prvoligašem vrlo je neizvjesna zima.

Dalibor KELER

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: hladno. Teren: tvrd. Gledatelja: 500. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) – 5,5. Strijelci: 0:1 P.Mišić (40), 1:1 Mandić (61). Žuti kartoni: B.Barišić, J.Mišić (Osijek), Mesarić, Pavičić (Lokomotiva). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE DINKO TREBOTIĆ (LOKOMOTIVA)

OSIJEK                                      1 (0)

Malenica 6, Šorša 5, Novaković 6, Bralić 5,5, Pavić 5,5, Ugarković 5, J.Mišić 5,5, Vitaić 5,5, B.Barišić 6 (od 78.Lulić -), J.Barišić 5 (od 90. Dugandžić -), Mandić 6 (od 70. Grgić 5)

LOKOMOTIVA                         1 (1)

Šarlija 5,5, Gorupec 5,5, Puljić 6, Mesarić 5,5, Bručić 6, Pavičić 6, Trebotić 6, Šovšić 5,5, Pjaca 5,5, P.Mišić 6 (od 71 Budimir 5), Šitum 5

0:1

Pavičić je ubacio na drugu vratnicu, a P. Mišić uhvatio volej i iz teškog kuta pogodio malu mrežu na drugoj strani vrata.

1:1

Borna Barišić je ubacio s lijeva, Mandić je bio brži od braniča Lokomotive i zabio glavom

                       POZITIVNO

NIKOLA MANDIĆ

Zabio je svoj prvoligaški prvijenac, i to je uvijek dobro. To bi mu trebalo olakšati nastavak prilagodbe na seniorski nogomet

AGRESIVNOST

Agresivnost Osječana bila je na potrebnoj razini, s tim što nisu radili glupe prekršaje. Šteta je samo što to nisu adekvatno naplatili

                      NEGATIVNO

SUŠNA POLUSEZONA

Nikad lošiji učinak na svom stadionu, a i općenito, nisu imali nogometaši Osijeka. Samo dvije pobjede u polusezoni ostat će negativni rekord koji neće biti lako srušiti.

UKUPNA SITUACIJA

Nije dobro ukupno ozračje u klubu i oko njega. Igrači su nezadovoljni zbog velikih dugovanja, a klupsko vodstvo nemoćno da stvari pokrene s mrtve točke. To je svakako zabrinjavajuće.

Pet plaća duguje se igračima u ovom trenutku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike